Hoe lang gaat een wasmachine mee?

Hoe lang gaat een wasmachine mee?

Factoren leeftijd wasmachine

Hoe lang jouw wasmachine mee gaat, hangt af van een aantal factoren. Gemiddeld heeft een wasmachine een levensduur van zo’n 10 jaar, maar de wasmachines van topmerken gaan over het algemeen een stuk langer mee. Denk hier bijvoorbeeld aan 15 tot 20 jaar! Het aantal keer dat je wast en hoe vaak je jouw wasmachine onderhoudt speelt ook een grote rol. In deze blog staan een aantal tips hoe jij je wasmachine het beste kunt onderhouden. Was je 3 keer per dag, dan zal jouw wasmachine minder lang meegaan dan die van iemand die maar 1 keer in de week wast.

Leeftijd wasmachine & kwaliteit

Het merk van een wasmachine zegt vaak veel over de kwaliteit en bepaalt daarmee dus ook deels de leeftijd van de wasmachine. Er zijn een aantal merken die zich over de jaren heen al bewezen wanneer het gaat om langdurig en intensief gebruik. Wasmachines van Bosch, Miele, Samsung en LG hebben over het algemeen een zeer goede kwaliteit en gaan daardoor langer mee. Wel een kanttekening, tegenwoordig zijn alle nieuwe wasmachines over het algemeen van goede kwaliteit – 10 jaar geleden was dit nog wel heel anders.

Gemiddelde leeftijd wasmachine

Wasmachines kunnen lang mee gaan. We kennen allemaal wel de verhalen van een wasmachine die 25 jaar lang mee is gegaan. Natuurlijk kun je geluk (of juist pech) hebben met jouw apparaat. Een goedkope wasmachine kan jarenlang mee gaan en een duurdere wasmachine kan korter meegaan dan verwacht. Gelukkig heb je bij Skala altijd 100% servicegarantie op je wasmachine en leveren wij alleen de beste kwaliteit bij jou thuis! Zo heb je weinig zorgen over de vraag hoe lang een wasmachine meegaat, je hebt altijd een nieuw topproduct in huis.

Bekijk hier ons aanbod wasmachines.