De beste laptop voor jou

De beste laptop voor jou

Bij Skala kun je veel verschillende soorten apparaten huren, waaronder ook laptops. Tegenwoordig is een goede laptop steeds belangrijker, aangezien hier door bedrijven en scholen steeds vaker gebruik van wordt gemaakt. Met een goede laptop heb je niet alleen toegang tot heel veel informatie op het internet, maar ook tot het probleemloos samenwerken met collega’s of klasgenoten, zelfs op afstand. De verwerkingssnelheid, grafische capaciteiten en opslagruimte van een laptop beïnvloeden hoe soepel je kunt multitasken en moeilijkere taken kunt uitvoeren. Bovendien zorgt een betrouwbare batterijduur ervoor dat je niet constant op zoek hoeft naar een stopcontact. Kortom, een laptop kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden en het is belangrijk om te weten welke laptop het beste bij jou past.

Formaat

Laptops zijn beschikbaar in verschillende formaten, variërend van ultra draagbare modellen tot grotere, krachtigere varianten. Het formaat heeft invloed op draagbaarheid, schermgrootte en typervaring. Een 13 inch laptop is meestal makkelijker draagbaar en geschikt voor algemeen gebruik, terwijl 15,6 en 17,3 inch laptops meer ruimte bieden voor intensieve taken zoals gamen en videobewerking.

Specificaties

De specificaties van een laptop zijn cruciaal voor de prestaties. Hier volgen enkele belangrijke onderdelen om op te letten:

  • Processor (CPU): Kies een processor die past bij je activiteiten. Voor basiswerkzaamheden volstaat een Intel Core i3 of i5. Voor veeleisende taken is een Core i7 aan te raden.
  • Geheugen (RAM): 8 GB RAM is voldoende voor de meeste taken, maar 16 GB biedt meer speelruimte voor multitasking en intensieve applicaties.
  • Opslag: Een SSD (Solid State Drive) is aan te raden vanwege de snelheid en betrouwbaarheid. Kies voor ten minste 256 GB opslagruimte.

Batterijduur en connectiviteit

Als je vaak onderweg bent, is batterijduur essentieel. Kies voor een laptop die minstens 8 uur meegaat op een volle lading. Wat betreft connectiviteit, zorg ervoor dat de laptop voldoende USB-poorten, een HDMI-poort en, indien nodig, een Ethernet-poort heeft.

Budget en merk

Stel een budget vast dat past bij je behoeften en zoek binnen dat bereik. De laptopmerken Asus en Acer bieden beiden verschillende modellen die aan verschillende eisen voldoen. Als je voorkeur uitgaat naar een refurbished laptop, kun je ook een kijkje nemen bij ons refurbished assortiment. Deze bestaat uit meerdere merken dan alleen Acer en Asus. Hier bieden wij namelijk ook laptops aan van merken zoals Dell, Apple en Microsoft. Lees voor meer informatie de blog ‘Het gemak van een refurbished laptop!’.   

Beoordelingen

Kijk welke laptops het beste uit de test komen. Hierbij kun je kijken naar beoordelingen van andere mensen bij de verschillende laptops, maar je kunt ook officiële testresultaten bekijken. Bij zulke testen worden de volgende drie puntjes getest:

  1. Snelheid: Hierbij wordt er gekeken hoelang het duurt voordat de laptop is opgestart. Ook wordt er gekeken naar de snelheid tijdens het werken in Word, Excel en andere applicaties. Op basis hiervan wordt er een snelheidsscore bepaald.
  2. Accuduur: Hierbij wordt de accuduur 2 keer getest, waarbij de laptop de eerste keer op volle toeren wordt gebruikt en bij de tweede keer rustig draait. Op basis hiervan wordt de accuduur ingeschat.
  3. Wifi-ontvangst: Hierbij wordt de kwaliteit van de wifi-adapter in je laptop getest en ook wordt er gekeken hoe goed de laptop draadloos kan verbinden.

Laptop huren?

Heb jij na het lezen van deze blog een beter beeld over welke soort laptop het beste bij jou past? Neem dan snel een kijkje in het assortiment van laptops die Skala aanbiedt. Deze bestaat uit huur laptops van Asus en Acer dieorden aangeboden voor een voordelige prijs per maand, inclusief helpdesk. Nadat je een laptop hebt gevonden en besteld, passen we de bestelling (na contact te hebben opgenomen) indien nodig nog aan voor de perfecte match. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!