De geschiedenis van het merk Acer

De geschiedenis van het merk Acer

Acer is een bekend merk wat voornamelijk laptops verkoopt. De laptops van Acer zijn ontzettend populair, dat komt met name door de prijs/kwaliteit verhouding. De notebooks van deze fabrikant leveren zeer goede prestaties tegen een betaalbare prijs. Hoe is Acer nou ontstaan en misschien nog wel interessanter, hoe is het zo groot geworden? Lees snel verder als je wilt weten wat de geschiedenis van Acer is!

Wat is Acer?

Acer is inmiddels één van de standaard namen voor consumentenelektronica, voornamelijk op het gebied van computers. Het bedrijf bestaat inmiddels sinds 1976. Mooi moment dus om terug te blikken op de geschiedenis van Acer.

Acer is een Taiwanese elektronicaproducent. Het is een van de vijf grootste bedrijven ter wereld in de verkoop van merk-pc's. Acers producten bestaan onder andere uit desktop- en mobiele pc's, servers en opslag, displays, led-tv's, randapparaten en e-businessoplossingen voor de zakenwereld, regeringen, onderwijs en thuisgebruikers. Het bedrijf bezit ook de grootste computerwinkelketen in Nieuw Taipei, Taiwan.

Hoewel de computers van Acer niet per sé bekend staan als de beste op de markt, bieden ze wel een sterke prijs-kwaliteit verhouding. Over de afgelopen jaren heeft het bedrijf dan ook flinke stappen gemaakt om de kwaliteit van de producten nog hoger te maken en misschien zelfs een stapje verder te gaan op het gebied van computers.

Het ontstaan van Acer

Acer werd in 1976 opgericht in Taipei in Taiwan. Toen het opgericht werd richtte Acer zich nog helemaal niet op computers en/of laptops. Het bedrijf focuste zich vooral op microprocessors, dit is computer hardware. Het bedrijf heette toentertijd ook nog geen Acer, maar Multitech!

Begin jaren 80 begon het bedrijf met ontwikkelen van computers, toen nog steeds onder de naam Multitech. De Microprofessor-II was de eerste computer gemaakt door het bedrijf die daadwerkelijk gericht was op consumenten. Multitech was die tijd ook bezig om uit te breiden naar andere gebieden, buiten Taiwan. Ze vestigde zichzelf in Japan en de VS om zo ook daar te kunnen opereren.

In 1987 stapte het bedrijf dan eindelijk over op de naar Acer, om de naam makkelijker en toegankelijker te maken voor het grotere publiek. Acer kwam terecht in een snelgroeiende markt en kwam hier goed in mee. Rond het midden van de jaren 90 begon Acer met de Aspire-lijn, deze paste erg goed bij hun nieuwe missie; ‘Breaking down barriers between people and technology.’

In 1997 nam Acer het notebook gedeelte over van Texas Instruments en startte hiermee een hele nieuwe reeks aan nieuwe producten. Door de aanschaf begon Acer aan een lijn van laptops die zich voornamelijk nog richtte op zakelijke professionals. De Acer Travelmate was een van de eerste laptops die werd geproduceerd door Acer en viel zowel bij klanten als critici goed in de smaak.

Ook de Aspire laptop serie werd door Acer in het leven geroepen. Dit is duidelijk de bekendste lijn aan laptops die Acer heeft ontwikkeld. De allereerste versie, de Acer Aspire 1511, kwam uit in 1999. Deze lijn zou later de AcerPower series vervangen en daarmee de rol van belangrijkste lijn van Acer overnemen.

Sindsdien heeft Acer veel verschillende laptops uitgebracht onder verschillende lijnen, en groeien ze nog steeds! Ze zijn ondertussen uitgegroeid tot een mega bedrijf met wel 39.000 medewerkers.

Acer laptop huren?

Een laptop kopen is een grote investering, maar gelukkig heeft Skala.nl hiervoor de oplossing bedacht. Je kan namelijk tegen een lage prijs per maand bij Skala.nl een laptop huren van topmerken zoals Acer. Op de laptops die Skala verhuurt zit een professionele virusscanner, zo weet je dus zeker dat je veilig het internet op kan. Als je contract getekend is komen onze monteurs de laptop gratis bij jou thuisbezorgen en installeren. Daarnaast heb je doordeweeks onbeperkt hulp op afstand waarbij je terecht kan met al je vragen over de laptop. Mocht het nodig zijn kunnen wij de laptop op afstand overnemen, waarbij we jouw probleem gratis op afstand kunnen oplossen.

Nieuwsgierig geworden naar ons huuraanbod van laptops? Klik dan hier om ons assortiment te bekijken.

 

4 producten(en)