De nieuwste innovaties in ons huishouden

De nieuwste innovaties in ons huishouden

De nieuwste snufjes en de trends in huishoudelijke producten en elektronische apparaten. Weet jij ze allemaal? Alles in en rondom huis wordt namelijk steeds slimmer. We hebben over een paar jaar dus een ‘smart’ huis. Weet jij al wat dit is en wat het voor jou betekent? Wij hebben voor jou een paar slimme technologieën op een rijtje gezet.

Slimme lampen

Om maar te beginnen over innovaties in ons huishouden: Philips heeft de Hue uitgebracht. Een slimme lamp die je via de wifi met je telefoon of tablet bedient. Al een aardige innovatie natuurlijk, maar hier zal het niet bij blijven in de toekomst. Philips is namelijk bezig om via hetzelfde systeem ook smart stopcontacten te maken. Zo kun je met je telefoon de koffiemachine al op laten starten zodat je snel een kopje koffie kan drinken voordat je naar je werk gaat.

Slimme koelkast

Ook binnen de keuken vind je natuurlijk trends voor huishoudelijke producten. Zo hebben LG en Samsung beide een slimme koelkast op de markt geïntroduceerd. Deze slimme koelkast, ook wel smart fridge en smart refrigerator genoemd, maakt het leven weer een stukje eenvoudiger. De slimme koelkast is aan de binnenkant namelijk voorzien van camera’s, waardoor je niet iedere keer de koelkast hoeft te openen om te zien wat erin staat.

En nog handiger: loop je in de supermarkt en weet je niet of je nog melk in de koelkast hebt staan? Dan kan je via een app zien wat er daadwerkelijk in jouw koelkast staat. Ideaal toch? Je kunt bij deze koelkasten zelfs instellen dat je een melding op je telefoon ontvangt als de melk, kwark of cola bijna op is. Zo wordt de kans dat je boodschappen vergeet een stuk kleiner. Dat zijn nog eens innovaties in het huishouden waar je iets aan hebt.

Virtual Reality

Virtual Reality, ofwel VR, ontwikkelt zich razendsnel. Steeds meer content is mogelijk voor en via de VR bril. Zo speel je al games via de VR bril, zijn er achtbanen die met VR werken en creëer je een bioscoopervaring terwijl je gewoon thuis op de bank zit. Wie weet is die tv in je kamer over een paar jaar wel helemaal overbodig.

Hoe dan ook, de verwachting is dat dit alleen maar verder gaat. Zo kunnen we over een paar jaar mogelijk winkelen in een virtuele winkel waarna het wordt thuisbezorgd. We hoeven de deur niet meer uit!

Retro gaming

Een trend die hier juist helemaal haaks op staat is de heropleving van de retro games. Vergeet al die snelle gaming laptops en consoles met 4K graphics, want de 8bit en 2D games zijn terug. Zo bracht Nintendo eerder dit jaar al de mini versie van de Nintendo 8bit uit met 30 games op de harde schijf. En we verwachten nog wel meer klassiekers. Oude tijden herleven..

Meer innovaties en bespaartips?

Tot zover dit blog met trends voor huishoudelijke producten en innovaties in ons huishouden. Meer over de nieuwste innovaties of juist handige bespaartips? Check dan ook even het Skala blog.