De Week van de Circulaire Economie

De Week van de Circulaire Economie

De Week van de Circulaire Economie

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse campagneweek voor de circulaire economie. Skala werkt graag mee aan een circulaire economie en hier doen we hard ons best voor, maar wat houdt dit nou eigenlijk in, een circulaire economie? In deze blog geven we je hier uitleg over en zullen we meer vertellen over De Week van de Circulaire Economie.

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse campagneweek voor de circulaire economie. Deze vindt in 2023 voor de 8e keer plaats, van maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers daarvan kunnen leren. Door het hele land en op verschillende circulaire thema’s worden events georganiseerd, krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om ook zelf aan de slag te gaan met de circulaire economie.

Skala is een bedrijf wat graag meewerkt aan een circulaire economie. Wanneer een geleaset apparaat bij ons terugkomt na het einde van het lopende contract, wordt eerst gekeken of het apparaat gerefurbished kan worden om weer opnieuw verhuurd te worden. Is dit niet het geval? Dan worden alle bruikbare onderdelen van het apparaat gebruikt om reparaties uit te voeren aan andere apparaten. De rest van het apparaat gaat naar een recyclebedrijf die de apparaten verder uit elkaar haalt zodat van de restmaterialen weer nieuwe producten gemaakt kan worden. Wij mensen putten de aarde uit, de aarde raakt op. Daarom is het belangrijk dat we als maatschappij allemaal gaan bijdragen aan een circulaire economie, dit houdt in dat afval niet bestaat; restproducten zijn in zo’n economie grondstoffen voor nieuwe producten.

Om meer mensen op de hoogte te brengen van wat een circulaire economie nou is en waarom het zo belangrijk is dat we hier met z’n allen naartoe gaan werken, wordt jaarlijks De Week van de Circulaire Economie georganiseerd.

Wil je nog wat meer informatie? Kijk dan vooral even op de website van De Week van de Circulaire Economie; www.deweekvandecirculaireeconomie.nl

4 producten(en)