Gebruikstips voor je wasdroger

Gebruikstips voor je wasdroger

Een wasdroger is een onmisbare bondgenoot in ons drukke leven, maar om het beste uit dit huishoudelijke apparaat te halen, zijn er een paar handige gebruikstips. Of je nu een doorgewinterde wasdrogergebruiker bent of een nieuweling op dit gebied, deze blog staat boordevol waardevolle adviezen om je wasdroger efficiënter te laten werken, energie te besparen en je kleding in optimale conditie te houden. Van de voorbereiding van je was voor het drogen tot het onderhouden van je machine, we delen praktische inzichten om je wasdrogerervaring te verbeteren. Lees verder en ontdek hoe je het maximale uit je wasdroger kunt halen.

Voorbereiding voor het drogen

Het gebruik van een droger is een handige manier om je kleding snel te drogen, maar het is belangrijk om je kleding goed voor te bereiden voordat je het in de droger stopt. Hier zijn verschillende stappen voor.

Sorteer je kleding

Als eerste is het belangrijk om je kleding te sorteren, voordat je de kleding in de droger stopt. Je kan sorteren op stoffen, kleuren en droogtijden. Zorg ervoor dat je stoffen zoals zijde en kasjmier apart houdt van sterkere materialen zoals jeans en handdoeken.

Controleer de wasinstructies

Kijk ook altijd naar de was instructies op het etiket van je kleding, voordat je de kleding in de droger stopt. Sommige kledingstukken kunnen namelijk speciale instructies hebben. Zo kan het zijn dat bepaalde kledingstukken op een lagere temperatuur moeten worden gedroogd.

Verwijder overtollig water

Verwijder ook het overtollige water voordat je je kleding in de droger plaatst. Je kunt dit doen door je kleding voorzichtig uit te wringen of kort te centrifugeren in de wasmachine.

Schud de kleding uit

Schud de kleding uit voordat je je kleding in de droger plaatst. Dit helpt om kreukels te verminderen en zorgt ervoor dat de kleding gelijkmatig droogt.

Sluit ritsen en knopen

Ook is het belangrijk om ritsen of knopen te sluiten, om te voorkomen dat je kleding beschadigd raakt.

Behandel vlekken en vlekverwijderaars

Als laatste is het belangrijk om vlekken vooraf te verwijderen zodra die in je kleding zitten. Door het gebruik van vlekverwijderaars of het voorbehandelen van de vlekken met een geschikt product, vergroot je de kans op het verwijderen van deze vlekken. Het drogen van kleding met onbehandelde vlekken kan ervoor zorgen dat deze vlekken altijd in je kleding blijven zitten.

Bespaartips

De volgende tips zijn handig voor energiebesparing:
1. Combineer kastdroog en strijkdroog wasgoed.
2. Droog 1 keer een volle trommel was in plaats van 2 keer een halfvolle.
3. Zorg voor schone filters voor het voorkomen van stofophoping.
4. Voorkom energieverbruik in de anti-kreuk stand door de was snel uit de trommel te halen.

Reinigen en onderhouden

Als eerste moet het pluizenfilter na iedere droogbeurt worden gereinigd. Dit gaat het beste door deze schoon te maken onder de kraan. Het is wel belangrijk dat je het filter weer afdroogt voordat je hem terugplaatst in de droger. Ook moet de condensbak na iedere droogbeurt worden geleegd. Dit is niet nodig als de droger is aangesloten op een waterafvoer.

De warmtewisselaar of condensor van een condensdroger kan het beste één keer per maand worden gereinigd. Het filter bij de condensor van een warmtepompdroger moet na elke 5 droogbeurten worden gereinigd (dit is bij een zelfreinigende condensor niet nodig). Als laatste kun je de binnen- en buitenkant van de droger reinigen met een mild reinigingsmiddel of water. Het is belangrijk dat je hierbij de droogsensor niet vergeet.

Wasdroger huren?

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met merken als Bosch, Samsung en LG in ons assortiment is er voor ieder wat wils. Op de website kan je gemakkelijk een aanvraag doen, na de aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen de aanvraag door. Indien nodig kunnen wij de bestelling aanpassen, zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

4 producten(en)