Hoelang gaat een droger mee?

Hoelang gaat een droger mee?

Op het moment dat je een wasdroger aanschaft wil je graag weten, hoe lang deze droger mee gaat. Deze vraag gaan wij speciaal voor jou beantwoorden in deze blog.

Gemiddelde levensduur wasdroger

Hoelang een wasdroger mee gaat is afhankelijk van verschillende dingen, zoals het soort wasdroger, hoe vaak je de wasdroger gebruikt en de kwaliteit van de onderdelen van de droger. De consumentenbond schat de gemiddelde levensduur van een wasdroger tussen de 5 en 10 jaar. Hierbij geldt dat wasdrogers tot 500 euro een gemiddelde levensduur van 5 jaar hebben en wasdrogers van meer dan 500 euro een gemiddelde levensduur van 10 jaar hebben. Gedurende deze levensduur zal je volgens de fabrikanten 2.500 droogbeurten moeten kunnen draaien zonder problemen te ervaren.

Wat kan jij doen om de levensduur van jouw wasdroger te verlengen?

Jij kan als gebruiker van de wasdroger ook de levensduur van jouw wasdroger beïnvloeden. Dit kan jij doen door jouw wasdroger goed te onderhouden. Skala.nl heeft daarom voor jou 4 tips op een rijtje gezet om je wasdroger langer mee te laten gaan.

  • Maak de filter van jouw wasdroger na elke droogbeurt schoon. Let hierbij ook goed op dat je de randen van de droogtrommel schoonmaakt, zo weet je zeker dat er geen stof achterblijft in de droger.
  • Reinig 1 keer per maand de droogtrommel. Het reinigen van de trommel kan je het beste doen met een vochtige vaatdoek met wat azijn erop.
  • Vervang de waterafvoerslang om de 5 jaar, hiermee voorkom je namelijk verstoppingen.
  • Maak de condensor van de wasdroger om de 2 tot 3 maanden schoon. Door dit regelmatig te doen zorg je er ook meteen voor dat de droger een stuk energiezuiniger blijft. Het schoonmaken van de condensor gaat bij een condensdroger net iets anders als bij een warmtepompdroger.

Condensdroger

Warmtepompdroger

Bij een condensdroger kan je de condensor schoonmaken, door deze uit de wasdroger te halen. De condensor zit meestal links onder in je wasdroger achter de klep verstopt. Als je de condensor uit de wasdroger hebt gehaald, spoel je deze af onder de kraan en haal je voordat je hem terugplaats nog een vochtige doek door de plek waar de condensor zit. Daarna kan je de condensor weer terug op zijn plek bevestigen.

Bij een warmtepompdroger zit de condensor ook linksonder achter de klep verstopt. Het grote verschil met de condensdroger is dat je de condensor bij een warmtepompdroger niet uit de wasdroger kan halen, hierdoor maak je deze  condensor op een net iets andere manier schoon.  Maak als eerste de voorkant van de condensor schoon met een wasdrogerborstel, vervolgens zuig je met de borstelkop van je stofzuiger het vuil op.

 

Sommigen warmtepompdrogers hebben een zelfreinigende condensor, zo hoef jij deze niet zelf schoon te maken.

 

Wasdroger huren bij Skala.nl

Wij van Skala.nl willen het voor iedereen mogelijk maken om een wasdroger in huis te halen. Is daarom het kopen van een wasdroger voor jou een te grote investering, dan is een droger leasen bij Skala.nl voor jouw de ideale oplossing. Bij Skala.nl huur jij jouw nieuwe wasdroger of refurbished wasdroger van topmerken zoals, LG, Samsung, Bosch & Whirlpool tegen een lage prijs per maand. Bovendien wordt de wasdroger gratis bij jou thuis bezorgd en geïnstalleerd door onze monteur en mocht je wasdroger kapot gaan dan zijn de reparatie kosten voor Skala.nl. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw wasdroger na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuwer energiezuiniger model. Het is namelijk fijn dat een wasdroger 15 jaar mee kan gaan, maar een ouder apparaat gebruikt veel meer energie als een nieuwer apparaat.

Nieuwsgierig geraakt? Klik dan hier om ons huurassortiment van wasdrogers te bekijken.

4 producten(en)