Hoe reinig je je wastrommel?

Hoe reinig je je wastrommel?

Ontdek de geheime sleutel tot een frisse wasroutine! In onze nieuwste blog duiken we in de wereld van het reinigen van je wastrommel. Leer hoe je afkomt van onaangename geurtjes en hardnekkige vlekken. Wij delen eenvoudige tips en trucs om je wasmachine te laten stralen. Van natuurlijke reinigingsmiddelen tot handige onderhoudsroutines, leer hoe je jouw wasmachine in topvorm houdt en je kleding keer op keer brandschoon maakt. Maak je klaar voor een frisse start in de wasruimte!

Reinigen is belangrijk

Een regelmatige reiniging van je wastrommel is belangrijk om overblijfselen te voorkomen. Deze overblijfselen zijn vaak een mengsel van pluisjes, zeepresten, haren en huidschilfers die zich vasthechten aan de trommelwand en het manchet (het ronde stuk rubber). Dit zorgt voor onaangename geurtjes en een minder effectief wasproces. Verder zorgt deze ophoping voor een ideale omgeving voor schimmels en bacteriën. Dit is dan ook slecht voor de hygiëne. Daarnaast kunnen zeepresten zelfs vlekken veroorzaken op je kostbare kleding. Kortom, een vieze trommel staat gelijk aan minder frisse was. Ontdek hoe je dit probleem eenvoudig kunt aanpakken!

Regelmatig reinigen

Het is belangrijk dat je de trommel van je wasmachine regelmatig reinigt in een jaar. We raden aan om dit elke maand te doen, zodat je voorkomt dat het vuil zich steeds meer ophoopt. Maak hierbij ook de rubberen ring (het manchet) aan de binnenkant van de deur goed schoon om een nare geur tegen te gaan.

5 reinigingsmanieren

1) Heetwasprogramma
Je kunt het beste regelmatig een heetwasprogramma draaien om je wasmachine schoon te houden. Hierdoor worden bacteriën en vetluis voorkomen. Vetluis zijn micro-organismen die kunnen zorgen voor een nare geur of vlekken op je was. Het is dus belangrijk om minstens één keer per maand een wasprogramma te draaien op 60 °C (zonder wasgoed). Hierbij kun je het beste kiezen voor het programma voor katoenen was. Voor extra reiniging kun je altijd nog een schepje soda toevoegen.

2) Wasmiddellade
In de wasmiddellade kunnen makkelijk zeepresten achterblijven. Dit kan zorgen voor schimmel en onfrisse geurtjes. Om deze reden is het belangrijk om het doseerbakje na elke wasbeurt open te laten staan. Hierdoor kan deze beter drogen. Reinig de lade soms ook helemaal met warm water om zeepresten te verwijderen.

3) Hoeveelheid wasmiddel
Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid wasmiddel te kiezen. Door te veel zeep kunnen er namelijk ophopingen van vet en vuil ontstaan. Om deze reden is het belangrijk om altijd te controleren wat de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel is volgens de verpakking.

4) Afvoerfilter
Zorg dat je ook elke maand het afvoerfilter controleert. Hier kan namelijk ook vuil gaan ophopen. Als het nodig is, kun je het filter schoonmaken onder de kraan.

5) Deur open
Zorg ervoor dat je de deur na gebruik van de wasmachine open laat. Hierdoor kan de trommel goed drogen. Dit voorkomt dat er schimmel ontstaat in je machine. Je kunt ook nog regelmatig de afvoerpomp en afvoerslang controleren op verstoppingen, zodat het water makkelijk kan worden afgevoerd.

Wasmachine huren?

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met de merken AEGBoschSamsung, Whirlpool, Hisense en LG in ons assortiment is er voor ieder wat wils. Je kunt gemakkelijk op de website een aanvraag doen nadat je een product hebt uitgekozen. Na je aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen met je de aanvraag door, indien nodig kunnen wij de bestelling nog aanpassen zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

 

5 producten(en)