Laptop versus Desktop

Laptop versus Desktop

Wanneer je een computer nodig hebt zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Ga je liever voor een compacte laptop of juist een desktop? De keuze blijft een belangrijke beslissing, beide apparaten hebben hun eigen voor- en nadelen. Het is daarom belangrijk om te achterhalen welke computer het best aan je behoeften voldoet. Graag leggen wij jou de grootste verschillen tussen een laptop en desktop uit, om op deze manier de juiste keuze te kunnen maken.

Draagbaarheid

Het grootste verschil tussen een laptop en desktop is de draagbaarheid. Laptops zijn compacte en draagbare apparaten, waardoor je de laptop gemakkelijk mee kunt nemen. Het is ideaal wanneer je veel onderweg bent voor werk, school of vaak reist! Desktops zijn daarentegen een stuk groter, waardoor de computer minder draagbaar is. De computer is ontworpen om op één vaste locatie te blijven en zijn ideaal voor thuisgebruik of specifieke taken, waarvoor je een krachtige hardware nodig hebt.

Uitbreidbaarheid en prestaties

Desktops hebben over het algemeen krachtige hardware en bieden meer mogelijkheid voor bepaalde upgrades en aanpassingen. Het apparaat heeft genoeg ruimte voor een goede processor, grafische kaart, grote opslagcapaciteit en om geheugen uit te breiden. Hierdoor is een desktop ideaal als je veel met gaming of videobewerking bezig bent. Laptops zijn over het algemeen een stuk compacter en hebben hierdoor minder ruimte voor hardware. Al hoewel de laptops tegenwoordig steeds krachtigere specificaties hebben, zijn ze over het algemeen niet zo gemakkelijk te upgraden als desktops.

Schermgrootte

Wanneer je houdt van een groter scherm is een desktop de ideale computer voor jou! Desktops kunnen worden aangesloten op meerdere monitoren van verschillende formaten. Op deze manier kan je zelf het beste formaat uitkiezen en uitbreiden wanneer nodig is. Laptops hebben doorgaans kleinere schermen, wat zorgt voor de fijne draagbaarheid. Maar het kan minder comfortabel zijn als je van grote schermen houdt. Sommige laptops bieden wel de mogelijkheid om aangesloten te worden op externe schermen voor een groter beeld!

Energieverbruik

Laptops zijn een stuk energiezuiniger dan een desktop. Dit komt doordat de laptop is ontworpen voor de draagbaarheid, het apparaat heeft een beter energiebeheer en kan gemakkelijk overal opgeladen worden. Desktops gebruiken over het algemeen meer stroom, dit komt doordat het apparaat constant in het stopcontact moet zitten voor stroom. Denk daarom bij je keuze goed na over een laptop of desktop, vooral als je het liefst overal wilt kunnen werken.

Prijs

De gemiddelde prijs van een desktop ligt een stukje lager, dan dat van een laptop. Dit komt mede omdat desktops meestal worden geleverd zonder scherm, toetsenbord en muis. Kijk dus altijd goed naar welke specificaties en mogelijkheden jouw laptop of desktop moet bevatten.

Laptop of desktop huren?

Een laptop of desktop is een grote investering, maar gelukkig heeft Skala.nl hiervoor de oplossing bedacht. Je kan namelijk tegen een lage prijs per maand bij Skala.nl een laptop of desktop huren van topmerken zoals Acer, Asus of Dell! Op de laptops en desktops die Skala verhuurt zit een professionele virusscanner, zo weet je dus zeker dat je veilig het internet op kan. Als je contract getekend is komen onze monteurs de laptop of desktop gratis bij jou thuisbezorgen en installeren. Daarnaast heb je doordeweeks onbeperkt hulp op afstand, waarbij je terecht kan met al je vragen over je laptop of desktop. Mocht het nodig zijn kunnen wij het apparaat op afstand overnemen, waarbij we jouw problemen gratis op afstand kunnen oplossen.

4 producten(en)