Schaarste producten door Corona

Schaarste producten door Corona

Zoals sommigen van jullie misschien wel weten zijn er een hoop producten schaars geworden door Corona, denk aan energie, champagne, bouwmaterialen, maar ook chips. Dit heeft veel consequenties voor de prijzen van producten.

Chips schaarste

Chips zitten in veel producten, bijvoorbeeld in computers en wasmachines. De reden dat de chips schaars werden is voornamelijk door de pandemie, maar dat is niet de enige reden. Het blijvende tekort van de chips komt door meerdere factoren, sommigen zijn snel op te lossen, anderen weer niet. Aan het begin van 2020 begon de pandemie van het (toen) onbekende virus ‘Corona’. Er kwamen erg strenge lockdowns als reactie op dit virus. Dit betekende dus ook sluiting van fabrieken over het gehele continent, oftewel een pauze van productie. Aangezien er al een tekort was, was de pauze niet echt verantwoord.

Er is een hoop veranderd economisch gezien, buitenhuis entertainment blijft nog steeds beperkt. Hierdoor wordt het kopen van tv’s en tablets steeds populairder. Eind 2020 lanceerde Sony en Microsoft hun nieuwe consoles, Xbox Series X en PS5, deze waren al populair, maar met de strenge lockdowns is de vraag groter geworden. In tegenstelling daarvan schroeft de auto-industrie hun bestellingen met chips terug.

Als we weer wat verder spoelen is het te zien hoe de economie wereldwijd sneller herstelt dan verwacht. Zo zoekt de auto-industrie ook extra microchips voor in hun wagens. De extra capaciteiten zijn allemaal op, de productie vertraagd wereldwijd en fabrieken worden zelfs tijdelijk weer stilgelegd, waardoor voor de andere producten ook niet genoeg capaciteit beschikbaar is.

Kortom; de tekorten blijven voorlopig nog wel een probleem. Gelukkig heeft Skala goede relaties met merken als Samsung, LG en Bosch waardoor de leveringen van de producten gelukkig door kunnen gaan. Daarnaast hebben we een groot assortiment van verhuur refurbished producten. Die producten zijn weer zo goed als nieuw en zijn direct leverbaar uit ons magazijn.