Spaardoelen voor het nieuwe jaar? Hier zijn wat tips!

Spaardoelen voor het nieuwe jaar? Hier zijn wat tips!

Spaardoelen voor het nieuwe jaar? Hier zijn wat tips!

Elk jaar hebben we allemaal weer nieuwe voornemens. Gezonder eten, meer sporten of meer sparen. Dit keer geven wij je wat tips om één van je voornemens in ieder geval te halen. Meer sparen! Hoe fijn zou het zijn om dat spaarpotje te vergroten?

Tip 1: maak het concreet

Om zo goed mogelijk te sparen is het belangrijk om een concreet spaardoel te kiezen. Misschien spaar je wel voor een auto, een reis of misschien wel een verbouwing! Extra tip: maak een apart spaarpotje voor onverwachte kosten, zoals een wasmachine die kapot gaat. Een extra plus tip: huur een product bij Skala.nl en je hebt geen onverwachte kosten! Een vast bedrag per maand en gratis servicegarantie, de reparatiekosten betalen wij!

Tip 2: heb een einddatum in beeld

Spreek een deadline met jezelf af zodat je motivatie om het doel te behalen groter wordt. Daarbij geldt ook dat als je eenmaal een bedrag en een deadline in gedachten hebt je kan uitrekenen hoeveel geld je bijvoorbeeld elke maand opzij moet zetten.

Tip 3: maak een overzicht van je inkomsten en uitgaven

Het is vaak leuker om geld uit te geven dan om te sparen, vooral voor de ‘big spenders’ onder ons. Daarom is het belangrijk om een realistisch beeld te krijgen van je financiën. Dit hoeft totaal niet veel tijd te kosten, schrijf op hoeveel er per maand binnenkomt én uitgaat. Hierna kan je een goede schatting maken van hoeveel je kan sparen, zo blijft je spaardoel realistisch!

Tip 4: meerdere spaardoelen? Maak spaarpotjes!

Spaar jij voor meerdere dingen, bijvoorbeeld voor een auto, maar ook voor een nieuwe telefoon? In de bankieren apps kan je spaarpotjes bij je spaarrekening aanmaken. Hierdoor wordt het overzichtelijk welk geld je voor welk doel hebt staan. Om het sparen nóg makkelijker te maken kan je automatisch sparen instellen, dit is vooral van toepassing als je hebt uitgerekend hoeveel geld je per maand opzij kan zetten. Zo wordt elke maand dat bedrag automatisch naar het spaarpotje overgemaakt, als het toch die maand niet helemaal uitkomt kan je het altijd nog terug storten naar je betaalrekening!

Ook kan je ervoor kiezen om een spaarrekening op te starten waar je een paar jaar niet bij kan, dit is handig als je op lange termijn wilt sparen, denk voor een studie voor je kinderen of een huis.