Verschillende fornuizen voor de lekkerste gerechten!

Verschillende fornuizen voor de lekkerste gerechten!

We staan steeds langer in de keuken. Daarbij zijn er steeds meer fornuizen in verschillende maten, materialen en ovens. Door de verschillende keuzes is het belangrijk om ervoor te zorgen dat een fornuis aan al je eisen voldoet. Maar welke verschillende fornuizen zijn er eigenlijk? In deze blog leggen wij graag uit wat de grootste verschillen zijn!

Soorten fornuizen

Een fornuis waar je alles op kan koken, niks is fijner dan dat! Op het moment komen er steeds meer verschillende fornuizen op de markt. Hierdoor is het soms lastig om een goed fornuis te vinden. Koken op een gaskookplaat is na het koken op inductie het populairst. Naast deze kookplaten kan er gekozen worden voor een keramische kookplaat. Deze kookplaten zijn vaak een stuk goedkoper in aanschaf. Bij het kiezen van een fornuis is belangrijk om te weten welke aansluitingen jouw keuken heeft. Door de aansluiting kan er al bepaald worden of het gemakkelijker is om een gasfornuis of inductiefornuis aan te sluiten. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om de voor- en nadelen van de verschillende fornuizen tegen elkaar af te wegen.

Gasfornuis

Vrijwel iedereen is bekend met het koken op gas. Het koken op gas is de traditionele manier van koken. De gasfornuizen hebben een gaskookplaat en meestal een elektrische oven. Een groot voordeel van een gasfornuis is dat de temperatuur goed geregeld kan worden. Zodra de gasknop naar beneden wordt gedraaid, zal de temperatuur van het gasfornuis ook omlaaggaan. De kans op aangebrand eten zal hierdoor een stuk kleiner zijn. Daarnaast is een groot voordeel van een gasfornuis, dat er geen speciale pannen voor nodig zijn.

Naast de grote voordelen van een gasfornuis, zijn er een paar nadelen te vinden. Het is niet altijd gemakkelijk om de kookplaten schoon te maken. Het koken op gas kan soms ook best gevaarlijk zijn. Dit komt doordat er eigenlijk met open vuur gewerkt wordt. Daarnaast wordt het gebruik van gas steeds minder populair en zal in de toekomst misschien helemaal niet meer aangeboden worden.

Inductie fornuis

Het koken op inductie wordt steeds populairder. Bij een inductie fornuis komt warmte vrij, door wrijvingen tussen elektromagnetische velden. Door deze wrijvingen ontstaat er warmte en zal de pan warm worden. De kookplaten reageren hierdoor snel en geven alleen warmte af wanneer er een pan op staat. Het inductie fornuis zelf zal dus niet heet worden. Het is bij een inductie fornuis wel belangrijk om speciale pannen te kopen. Dit zijn pannen met een bodem van staal, gietijzer of koper. Hoe weet je of een pan geschikt is voor Inductie? Heel simpel! Gebruik een magneet en als deze aan de onderkant van de pan blijft hangen is de pan geschikt voor inductie.

Keramische fornuis

Keramische fornuizen zijn vaak wat goedkoper in aanschaf. De fornuizen werken door verwarmingselementen die te vinden zijn onder de kookplaat. Het oppervlak wordt verwarmd met behulp van elektrische spiralen en hierdoor ook de pan! Houdt er daarom rekening mee dat het langer kan duren, voordat het fornuis verwarmd of afgekoeld is. Een voordeel van een keramisch fornuis is dat het fornuis gemakkelijk schoon te houden is!

Kookzones

Ieder fornuis beschikt over verschillende kookplaten en zijn onderverdeeld in zones. Dit is vaak een indeling met één pit voor de grote pan, twee voor middelgrote pannen en één voor een kleine pan. Door de verschillende kookplaten is er voor elke pan, een juiste kookplaat te vinden. Op deze manier kunnen de lekkerste gerechten worden gekookt!

Fornuizen huren bij Skala.nl

Ben jij op zoek naar een nieuw fornuis om de lekkerste gerechten op tafel te zetten, voor een lage prijs per maand? Dan ben je bij Skala.nl aan het goede adres. Bij Skala kan je een fornuis huren van onder andere de topmerken als Bosch, Etna en Whirlpool. Bovendien wordt het fornuis gratis bij je thuisbezorgd en geïnstalleerd, door onze monteurs! Mocht het fornuis kapotgaan, dan zijn de reparatiekosten of vervangingskosten voor Skala.

Je kunt gemakkelijk op de website een aanvraag doen. Nadat je een product hebt uitgekozen, nemen wij contact met je op en lopen wij samen de aanvraag door. Indien nodig kunnen wij de bestelling nog aanpassen. Op deze manier zal alles perfect aansluiten bij jou wensen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

4 producten(en)