Bespaartips tijdens de feestdagen van Skala.nl!

Bespaartips tijdens de feestdagen van Skala.nl!

Tip 1: Kerstverlichting

Tijdens de feestdagen is het altijd een groot feest bij iedereen thuis. Van kerstlampjes in de boom tot lichtgevende rendieren in de voortuin. Maar stiekem kost al deze verlichting flink wat stroom. Kies daarom voor led-lampjes, dat scheelt in de kosten. Wanneer je bijvoorbeeld naar snoerverlichting kijkt is het verbruik van gloeilampjes ongeveer 15 watt. Het verbruik van ledlampjes is ongeveer 1 tot 2 watt, een flink verschil dus! Kies ook voor een tijdschakelaar. Door deze goed in te stellen, brandt jouw versiering alleen als het nodig is. Zo bespaar je op een simpele manier energie!

Tip 2: Cadeautjes

Bij Sinterklaas en Kerst denk je ook natuurlijk meteen aan cadeautjes! Een flinke kostenpost, wat niet voor ieders budget is weggelegd. Bij kerstcadeaus gaat het niet zozeer om de waarde, maar meer om het gebaar. Een goedkoop kerstcadeau dat met zorg is uitgekozen, zegt veel meer dan een duur cadeau. Maak bijvoorbeeld een compleet pakket, wat je zelf samenstelt uit kleine cadeautjes. Of ga creatief aan de slag met een surprise!

Tip 3: Kerstversiering

Kerstversiering is ontzettend leuk en sfeervol, maar in sommige gevallen betaal je alleen voor een kerstbal al 5 euro. Zonde! Gelukkig is er altijd wel een kringloopwinkel in de buurt, waar je tweedehands kerstdecoratie kunt kopen voor een mooie prijs. Wil je graag een kerstboom in huis? Kijk dan eens naar een kunstkerstboom. Dit is een eenmalige uitgave, waar je jarenlang plezier van zal hebben.

Tip 4: Stookkosten

De temperatuur buiten daalt flink, dus het is fijn om lekker warm binnen te blijven. Ben je tijdens de winter gewend aan een bepaalde temperatuur in huis? Probeer dan de thermostaat toch eens een graad lager te zetten. Kies daarnaast voor een lekkere warme (foute) kersttrui, een fleece denkentje of warme sloffen. Ga je tijdens de kerstdagen langer dan 3 uur weg? Dan is het goed om de thermostaat 5 tot 7 graden lager te zetten. Hetzelfde geldt een uur voordat je naar bed gaat. Hiermee bespaar je al snel tot 5% op de stookkosten in de winter.

Met deze vier handige tips bespaar je aardig wat geld tijdens de feestdagen. Zo heb je nog wat budget over, om jezelf nog even extra te verwennen