4x Bespaartips voor de zomer!

4x Bespaartips voor de zomer!

Bij de zomer denk je misschien niet gelijk aan energie besparen. Maar juist in deze periode zijn er slimme manieren om geld over te houden. Skala heeft 4 handige energie bespaartips op een rijtje gezet, waardoor jij wat extra geld over houdt deze zomer.

Bespaartip nummer #1: droog de was buiten

In de zomer kun je vaak genieten van de zon en een zomers briesje (ja, zelfs in Nederland hebben we genoeg mooie zomerse dagen). Het ideale moment om je was buiten te laten drogen. Je wasdroger gebruikt namelijk relatief veel stroom. In onze blog ‘Wat kosten huishoudelijke apparaten per keer’ lees je hoeveel een wasdroger per keer kost. Door de was af en toe buiten te hangen bespaar je een hoop geld. Een iets minder mooie zomerdag? Dan is een wasdroger een fijn alternatief om in huis te hebben. Kies dan voor een wasdroger met een goed energielabel, deze zijn een stuk zuiniger in energieverbruik.

Bespaartip huishouden: ontdooi je vriezer

Het is tijd voor energie bespaartip nummer 2! Het gaat hier om een huishoudelijke taak die eens in de zoveel tijd moet gebeuren: het ontdooien van een vriezer. Na een bepaalde tijd ontstaat er ijsafzetting in de vriezer, waardoor deze harder moet werken. Het is slim om de vriezer 1x per jaar te laten ontdooien. Zo bespaar je een hoop energie!

Keep it cool deze zomer

Een airco of ventilator draait ook niet vanzelf, vooral een airco is een ware stroomslurper. Gelukkig kan je ook op andere manieren je huis koel houden. Zet allereerst de ramen en deuren tegen elkaar open in de ochtend en avond, wanneer het wat afkoelt buiten. Doe daarnaast overdag de zonneschermen omlaag en sluit de gordijnen. Heb je een tuin? Denk dan bijvoorbeeld ook na over het plaatsen van een boom, voor wat extra schaduw.

Slimme energie bespaartip: zet apparaten uit

We zijn alweer bij onze laatste slimme bespaartip aangekomen! Laptops, telefoons, computers, tablets en televisies, je huis staat vol met deze spullen. Het is om meerdere redenen slim om deze apparaten volledig uit te zetten wanneer je ze niet gebruikt. Zelfs wanneer een apparaat in stand-by modus staat verbruikt deze namelijk energie. Ook geven ze warmte af, wat dus de temperatuur doet stijgen in huis. Ook kun je wel eens vergeten om het licht uit te zetten op een mooie zomerdag. Een slimme tijdschakelaar zorgt ervoor dat deze automatisch aan en uit gaat.

Met deze slimme bespaartips kun je aardig wat geld besparen deze zomer! Vergeet niet dat je bij Skala.nl voor een laag bedrag per maand, verschillende apparaten zoals een wasmachine, laptop of e-bike kunt leasen. En al deze apparaten zijn ook nog eens zeer energiezuinig! Zo ben jij ook deze zomer verzekerd van de beste apparatuur met 100% servicegarantie.