Bespaartips voor koelen en vriezen

Bespaartips voor koelen en vriezen

Een goede koelkast en vriezer; niks is fijner dan dat! Koelkasten en vriezers staan altijd aan en zeker in de zomermaanden draaien deze machines overuren. Dit kost natuurlijk allemaal stroom en energie. Hoe kun je nou besparen op je koelkast en vriezer? In deze blog hebben we enkele tips voor jou op een rijtje gezet!

Waarom energie besparen op koelen en vriezen?

De koelkast en vriezer staan altijd volgepakt en lopen constant te draaien. Ideaal natuurlijk. Zo blijft alles lekker en vers, maar het kost veel energie en stroom. Hoeveel energie een koelkast of vriezer gebruikt hangt er vanaf wat voor koelkast of vriezer je hebt. Het besparen van energie op koelen en vriezen is niet moeilijk! Je moet gewoon even de kleinte tips en trucjes weten die het grote verschil maken. Deze kleine veranderingen kunnen al een steentje bijdragen, aan het besparen op koelen en vriezen.

De plaatsing van de koelkast en vriezer

Je zal het misschien niet zo snel denken. Alleen de plaatsing van je koelkast of vriezer kan al bijdragen aan besparing. Door de koelkast of vriezer ruimte te geven, kan het apparaat zijn warmte kwijt. Hier volgen een paar snelle tips;

 • Zet de koelkast en vriezer minimaal 10 centimeter van de muur af
 • Zet het apparaat niet te dicht bij de oven neer
 • Zorg ervoor dat de koelkast en vriezer waterpas staan

Onderhoud aan koelkast en vriezer

Voor besparing, levensduur en je eigen gezondheid is het belangrijk dat de koelkast en vriezer goed onderhouden worden. Koelkasten en vriezers zullen door vuil in het rooster en een dikke laag ijs voor meer stroomverbruik zorgen. Hierdoor kunnen de volgende tips van pas komen;

 • Ontdooi de vriezer minimaal vier keer per jaar
 • Maak je koelkast maandelijks schoon
 • Maak de ventilatieopeningen en de condensor aan de achterzijde één keer per jaar schoon

Nog meer bespaartips

Naast de plaatsing en onderhoud van de koelkast en vriezer, zijn er vele tips en trucjes om te besparen op stroom- en energieverbruik. Hier volgen een paar snelle tips;

 • Houd voor de koelkast 4 graden aan
 • Houd voor de vriezer -18 graden aan
 • Zet je koelkast uit als je op vakantie gaat
 • Laat (avond) eetrestjes buiten de koelkast afkoelen en zet het pas afgekoeld in de koelkast
 • Laat de bevroren etensresten ontdooien in de koelkast

Met deze tips kun je dus op jaarbasis veel geld besparen op je stroom- en energieverbruik zonder dat het een groot verschil maakt in je dagelijkse leven! Neem ook eens een kijkje op ons hulpcentrum, hier zijn nog meer tips en trucjes te vinden. Ook helpen wij je graag met oplossingen voor jouw apparatuur!

Koelkasten en vriezers huren bij Skala

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in één keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met merken als Bosch, LG, Samsung en Liebherr in ons assortiment is er voor ieder wat wils. Bij Skala heb je een ruim assortiment aan koelkasten, vriezers en koelvriescombinaties.

Je kunt gemakkelijk op de website een aanvraag doen, nadat je een product hebt uitgekozen. Na je aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen met jou de aanvraag door, indien nodig kunnen wij de bestelling nog aanpassen. Op deze manier zal alles perfect aansluiten bij jou wensen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

4 producten(en)