Besparen kun je leren: 10 handige bespaartips

Besparen kun je leren: 10 handige bespaartips

Zit je wel eens krap bij kas en vraag je jezelf af of je meer geld aan het einde van de maand kan overhouden? Dan adviseren wij jou om deze 10 bespaartips te lezen! Geld besparen kan op vele makkelijke manieren. Tijd dus voor een paar handige bespaartips.

Tip 1: gebruik vergelijkingssites voordat je een aankoop doet

Op internet is tegenwoordig alles te vergelijken en hier kun jij ook gebruik van maken. Door even snel te kijken waar het product het goedkoopste is, bespaar je al heel snel geld. Het is natuurlijk behoorlijk zuur als je later hetzelfde product veel goedkoper ziet.

Tip 2: ga voor refurbished!

Steeds meer producten zijn refurbished te verkrijgen. Deze apparaten zijn zo goed als nieuw en met veel zorg en oog voor kwaliteit onderhouden. Tegelijkertijd zijn ze een stuk goedkoper. Je bespaart hier dus al snel geld terwijl de kwaliteit niet onder doet van ‘nieuwe’ producten. Ook iets voor jou? Bekijk dan eens onze refurbished apparaten.

Tip 3: deel met vrienden

Veel accounts kun je met meerdere mensen tegelijkertijd gebruiken. Als je samen een account combineert is het veel voordeliger dan dat ieder voor zichzelf een account afsluit. Bijvoorbeeld een Netflix account voor één scherm kost €7,99 en een account met 4 schermen tegelijk kost €11,99.  Besparen met je vrienden was nog nooit zo gemakkelijk.

Tip 4: neem contant geld mee

Door vooraf te pinnen weet je precies wat je op mag maken. Handig, want door het gebruiken van je pinpas heb je soms niet meer door hoe snel je geld op raakt. Door vooraf te pinnen heb je hier beter zicht op. Hierdoor geef je uiteindelijk minder uit.

Tip 5: apparaten huren

Wil je te veel tegelijk? Dan moet je toch ergens op besparen. Maar wat als je een apparaat nou echt snel wilt hebben? Kies er dan voor om bijvoorbeeld je tv of wasmachine te huren. Zo betaal je slechts een laag bedrag per maand en hoef je niet in één keer een smak geld op tafel te leggen.

Tip 6: verkoop je spullen die je niet meer gebruikt

Heb je veel oude producten thuis? Producten die je langer dan een half jaar niet hebt gebruikt kun je verkopen. Zo is je oude telefoon al makkelijk een paar tientjes waard. Ook wat kleinere dingen, bijvoorbeeld kleding, leveren al snel geld op.

Tip 7: stel je aankoop 2 weken uit

Twijfel je of je iets echt nodig hebt? Stel dan je aankoop eens 2 weken uit en kijk na die 2 weken of je het echt wel nodig hebt. Vooral bij grotere bedragen kan dit snel helpen om te besparen. Vaak kom je tot de conclusie dat je het niet eens nodig hebt en dan heb je dit bedrag toch weer bespaard.

Tip 8: geef jezelf een doel

Stel een spaardoel voor jezelf. Door aan een doel vast te zitten is het makkelijker om geld opzij te zetten. Laat je spaardoel ook aan andere mensen weten. De kans is groter dat jij je spaardoel haalt als anderen je eraan herinneren…

Tip 9: Energiezuinige apparaten

Huur je een energiezuinige apparaat dan betekent dit dat je maandelijks op je energiekosten bespaart. Dit kan oplopen tot wel honderden euro’s per jaar. Een oud apparaat van ongeveer 7 tot 10 jaar vreet namelijk veel energie waardoor de energiekosten beduidend hoger zijn. Wij adviseren daarom altijd om energiezuinige apparaten te huren.

Tip 10: koop alleen hetgeen waar je écht voor naar de winkel gaat

Probeer impulsaankopen te mijden. Door deze al niet te kopen bespaar je jaarlijks een bedrag dat hoog op kan lopen. Vaak gebruik je het één keer en daarna nooit meer. En in dezelfde categorie: ga geen boodschappen doen als je honger hebt. Zo ligt je karretje ook niet op eens vol met allerlei lekkere dingen….

Tot zover onze tips om geld te besparen. Of toch nog een laatste tip? Check ook eens onze slimme combideals of opruiming en bespaar nog meer geld op het huren van je apparatuur.