Black Friday!

Black Friday!

Het is weer bijna zo ver, de dag van het jaar met de allermeeste korting! Welke acties heeft Skala.nl dit jaar en waar komt Black Friday eigenlijk vandaan? In deze blog gaan we alles rondom Black Friday bespreken.

Het ontstaan van Black Friday

Black Friday is van oorsprong een Amerikaanse traditie en vindt plaats op de vrijdag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving. Inmiddels is Black Friday ook in Nederland heel populair geworden en is het ook hier een belangrijke dag, omdat veel mensen voor mooie prijzen hun cadeautjes voor kerst en sinterklaas in kunnen slaan.

Van oorsprong komt de naam Black Friday uit de Amerikaanse stad Philadelphia, in de jaren 50 werd de naam voor het eerst gebruikt om de enorme verkeersdrukte rond de stad op de vrijdag na Thanksgiving een naam te geven. Denk hierbij aan de zwarte zaterdag in Nederland. Hoe Black Friday nou echt is ontstaan is niet bekend, er zijn namelijk verschillende theorieën. Rond 1981 kwam er een theorie dat vele winkeliers in het zwart komen te staan door de drukte van deze dag. Deze uitspraak is ontstaan doordat in de boekhouding verliezen met rood worden aangegeven. De theorie is onjuist, maar geeft wel aan hoe belangrijk deze dag is voor winkeliers. De week voor Thanksgiving wordt door zowel Amerikanen als Canadezen gevierd met de nodige parades. Tijdens de 19e eeuw besloten heel wat warenhuizen hier op in te spelen door uit te pakken met grootse sponsoring tijdens de parades. Hier gingen uiteraard veel reclamecampagnes mee gepaard. Vervolgens konden ook kleinere winkeliers dit niet zo maar voorbij laten gaan waardoor ze ervoor kozen om uit te pakken met mooie kortingen op hun normale prijzen. De eerste dag die er al snel om bekend stond de beste periode te zijn voor het in huis halen van al je kerstcadeautjes viel op de dag na Thanksgiving. Misschien is dit wel de manier waarop Black Friday is ontstaan. Hoe dan ook, Black Friday is er nog steeds en de deals zijn vaak ongelofelijk!

Black Friday bij Skala!

Vanaf 7 november is Black Friday begonnen bij Skala.nl. Met meerdere acties, hoge kortingen en nog veel meer ander leuk nieuws belooft het weer 1 groot feest te worden, en dat is de komende weken zeker het geval! De acties die gaan lopen zijn hele mooie acties met erg veel voordeel. Zo kun je een LG wasmachine en wasdroger huren voor maar 1 euro per maand gedurende de eerste 3 maanden! Ook hebben we nog een hele mooie Samsung Qled 75 inch in de aanbieding, ook hierbij geldt de eerste 3 maanden voor maar 1 euro per maand! Deze mooie acties lopen tot en met 28 november. We horen je denken, 28 november, dat is toch de maandag na Black Friday? Dit klopt! We trekken onze Black Friday aanbiedingen over tot na het weekend, en hierna is het feest nog niet afgelopen! Cyber Monday komt dan om de hoek kijken. De maandag na Black Friday waarbij online retailers hun beste aanbiedingen in de strijd gooien. De aanbieding die Skala.nl dit jaar in de aanbieding heeft, houden we nog even geheim. Wel kunnen we een kleine hint geven, ben je toe aan een nieuwe wasmachine en/of droger, neem dan zeker maandag een kijkje op Zorg ervoor dat je onze social media in de gaten houdt als je benieuwd bent naar de aanbieding. We beloven dat je deze actie niet wilt missen!