De bezitloze economie rukt op. Bijna alles valt tegenwoordig te leasen: Van koelkasten tot een elektrische fietsen. Consumenten willen graag de nieuwste appraten apparaten gebruiken, zonder deze te hoeven kopen. Niet alleen in Nederland, zien we deze trend Europeanen tussen de 18 en 25 jaar besteden gemiddeld € 36 euro per maand aan abonnementen, voor apparaten en consumptiegoederen.
Onderzoek: opkomst van lease
Uit onderzoek is gebleken dat de jongere generatie steeds meer overgaat op het huren van consumentengoederen, maar ook de volwassen generatie blijft niet achter. Het leasen van producten is een opkomende en blijvende trend in Nederland en Europa. Deze ontwikkeling heeft een aantal belangrijk redenen. De nieuwste apparaten zijn vaak te duur voor de gemiddelde Nederlander en doordat nieuwe ontwikkelingen zo snel gaan en er steeds meer nieuwe apparaten uitkomen, is het voor de gewone consument bijna niet meer bij te houden. Daarnaast speelt duurzaamheid en de eenvoudigheid van leasen ook een rol. Je kan steeds vaker witgoed producten leasen, maar ook apparaten als televisies.
Kosten, reparaties en vervangende producten
Voor veel consumenten zijn elektronische producten zoals een laptop, televisie of wasmachine vaak niet makkelijk binnen één keer af te lossen. Helemaal niet met het idee dat het product ook nog stuk kan gaan. De reparaties zijn namelijk ook niet goedkoop. Het gemak van altijd de nieuwste producten in huis hebben, met daarbij het risico vermijden dat je een maand zonder wasmachine zit, wordt opgelost door het leaseconcept. Mocht bijvoorbeeld je wasmachine stuk gaan, staat er binnen één dag een vervangend apparaat zonder extra kosten.
Altijd de nieuwste apparatuur in huis
Naast het feit dat nieuwe apparaten vaak een hogere prijs hebben, gaan de ontwikkelingen in de markt van de consumenten elektronica ook nog eens ontzettend snel. Door producten te leasen, profiteer je altijd van de nieuwste apparatuur in huis. Je mag die dan ook weer na een bepaalde periode omruilen om niets te missen van deze ontwikkelingen.
Opmerkingen