De geschiedenis van de Xbox

De geschiedenis van de Xbox

Xbox is een hele grote naam in de gaming wereld. Bijna iedereen kent het merk wel, maar hoe veel weet je nu echt over dit merk? In deze blog wordt beschreven hoe Xbox is ontstaan en hoe zij zijn uitgegroeid tot zo’n groot merk in de gaming wereld en andere leuke feitjes over de Xbox!

Wat is Xbox

De Xbox is een spelcomputer van het bedrijf Microsoft. De console werd uitgebracht op 15 november 2001 in Noord-Amerika. In het jaar 2002 kon de spelcomputer ook in Japan en Europa worden gekocht. De naam Xbox stamt af van DirectX Box. Medewerkers van Microsoft korte deze naam al snel af, waardoor de naam Xbox is ontstaan!

De geschiedenis van de Xbox

De ontwikkeling van de Xbox is gestart rond de tweede helft in de jaren 90. Microsoft was op dat moment al een bekend merk onder de computers. Maar in de tweede helft van de jaren 90 zag het bedrijf ruimte om te groeien. In 1998 gebruikte diverse leden van het Microsoft DirectX team, onderdelen van een Dell laptop om een prototype van de Xbox te maken.

In het jaar 2000 kondigde de baas van Microsoft op de Game Developers Conference, de release datum van de console aan. Hierbij werd verteld dat het de krachtigste console ooit zal zijn en dat er de leukste games op gespeeld konden worden.

Xbox Live

Het hoogtepunt van de Xbox consoles begon met de Xbox Live. Microsoft weet hierdoor een goede plek in de gamewereld te bemachtigen. Microsoft had bij de Xbox een onlineservice toegevoegd, op deze manier kon iedereen over de gehele wereld met elkaar spelen. De onlineservice op de Xbox, heeft het bedrijf toen alleen wel veel geld gekost. Toch had het bedrijf dit ervoor over. Om met allerlei mensen uit de hele wereld te gamen is natuurlijk fantastisch!

Xbox 360

Aan het einde van 2005 kwam Microsoft met de zevende generatie van de Xbox consoles. Toen de eigenaar van Microsoft met de console kwam, ging het bedrijf niet voor de power. Maar voor een vroege release datum van de nieuwste console. Microsoft heeft hiervoor gekozen om een voorsprong op te bouwen richting alle andere gaming merken. Sony en Nintendo kwamen namelijk pas een jaar later met een nieuw console.

De Xbox 360 beschikt over veel uitdagingen. Met de Xbox hoefde je niet langer meer met je vrienden naar huis, om te laten zien dat je het level had uitgespeeld. Met de console hoefde je maar één knop van de controller in te drukken en de uitgespeelde levels werden zo getoond op het beeldscherm van je vrienden.

Xbox One

In het begin van het jaar 2013, kondigde Microsoft aan dat het bedrijf weer bezig was met een nieuwe Xbox. Het ging hier om de Xbox One!

De Xbox One is volgens Microsoft een ’Alles-in-één-entertainmentsysteem’. De controller van Xbox One had een vernieuwd ontwerp ten opzichte van die van de Xbox 360. Met een vernieuwde D-pad en triggers die direct haptische feedback kunnen geven. De directe haptische feedback functie van Xbox geeft vibraties en trillingen tijdens het spelen van verschillende spelen. De trillingen in de controller lopen synchroon met de acties in het spel, deze feedback laat je trillingen voelen bij spelen met bijvoorbeeld explosies en boogschieten. Hierdoor worden games een stuk realistischer en meeslepender! De console legde meer nadruk op de sociale functies. Het ging erom dat er videoclips en schermopnamen gemaakt konden worden van de game.

De nieuwste generatie van Xbox

Naast de Xbox series van afgelopen jaren, blijft Microsoft zich ontwikkelen met nieuwe consoles. In het jaar 2020 is het bedrijf met twee nieuwe varianten gekomen van de game consoles. Het gaat hier om de Xbox Serie X en Xbox Serie S.

Xbox Serie X

De Xbox Serie X beschikt over 1 TB harde schijf, met de grote schijf kan het ultieme gamegenot worden ervaren. De Xbox Serie X beschikt over een cd-lade, op deze manier kunnen alle games op cd worden gespeeld. Bij deze Xbox zijn er nieuwe features toegevoegd, zo maakt de Xbox Serie X gebruik van een nvme SSD-opslag. De laadtijd zal hierdoor korter zijn dan ooit. De Xbox ondersteunt de console Direct X traytracing, zodat de games er mooier uit komen te zien. Daarnaast kan er een expansion card worden toegevoegd. Dat is een kaart die je in de Xbox plugt en het geheugen direct met de grootte van de expansion card uitbreidt.

Xbox Serie S

De Xbox Serie S beschikt over 500 GB harde schijf, zodat alle games gemakkelijk opgeslagen kunnen worden. De Xbox Serie S beschikt helaas niet over een cd-lade. Maar alle games kunnen gedownload worden en digitaal worden opgeslagen. De Xbox maakt gebruik van de ray tracing technologie. Hierdoor wordt de schaduw en belichting een stuk realistischer en ga je helemaal op in de game. Daarnaast beschikt de Xbox Serie S over een nvme SSD-opslag, waarmee de laadtijd korter dan ooit zal zijn.

Xbox huren bij Skala

Ben je na het lezen van deze blog geïnteresseerd geworden in een Xbox console? Bij Skala kun je gemakkelijk een Xbox console huren! Bij Skala bieden we diverse combi-deals aan met een Xbox console, op deze manier kun je het ultieme gamegenot ervaren op de beste televisies!