De geschiedenis van het merk Apple

De geschiedenis van het merk Apple

Misschien wel een van de bekendste merken van de wereld; Apple! Het innoverende merk staat al jaren bekend om hun mooie designs en goede kwaliteit. Maar hoe is dit merk nu ontstaan? En nog veel interessanter, hoe is het uitgegroeid tot zoiets groots? In deze blog zullen we dit allemaal behandelen, dus wil je hier meer over leren lees dan vooral verder!

De oprichting van Apple

Steve Jobs en Steve Wozniak waren 2 vrienden die elkaar hadden leren toen Wozniak al een aantal jaar bezig was met het ontwerpen van een computer. Jobs is hem hierbij gaan helpen en in 1975 bouwde ze het eerste prototype. Met dit prototype zijn ze langs verschillende grote bedrijven gegaan, maar deze hadden geen interesse. In 1976 ontstond om deze reden Apple, als andere bedrijven geen interesse hadden gingen ze het wel zelf verkopen! Apple’s logo was in die tijd een roodkleurige appel met een groen blaadje en een hap eruit. Het bedrijfspand was op dit moment de garage van de ouders van Steve Jobs.

De groei van Apple

Voor de Apple I (de naam van de eerste computer die ze op de markt hadden gebracht) was weinig interesse. Deze uitvoering leverde ongeveer driekwart miljoen op, echter werd Apple nog niet serieus genomen. Toen ze de Apple II lanceerde kwam hier verandering in. Het was de eerste computer met een plastic omhulsel en een kleurenscherm. Er werden nieuwe investeerders aangetrokken en Steve Jobs kreeg de leiding. Hier veranderde Apple van een clubje hobbyisten in een multinational bedrijf.

Na nog een aantal andere lanceringen, lanceerde Apple in 1984 de Macintosh. Dit was een alles-in-één-computer die kon praten en waarmee je kon tekenen. De Mac werd een groot succes.

Tegenslagen van Apple

Uiteraard waren er ook tegenslagen. In 1985 bijvoorbeeld. John Sulley kwam toen aan de leiding en Steve Jobs was het hier niet mee eens. Steve Jobs en John waren als water en vuur en na een mislukte poging om John uit het bedrijf te werken nam Jobs zijn ontslag. In 1996 nam Apple het merk NeXt over, dit was het merk wat Steve Jobs had opgezet. Jobs keerde terug bij Apple en werd al snel CEO.

Apple lanceerde de producten die we vandaag kennen

In 1998 lanceerde Apple de iMac, een betaalbaar, alles-in-één model gericht op het internet, zo werd de comeback van Apple compleet. De iMac werd een van de bestverkopende computers. Deze iMac werd verkocht in de nieuwe Apple Stores.

In 2001 introduceerde Apple de eerste iPod, in 2002 kwam de tweede generatie op de markt en in 2003 de derde. In 2004 de vierde generatie, de vierde generatie van de iPod werd kleiner en ook goedkoper. Ook in 2004 introduceerde Apple de iPod mini, deze was een compactere versie dan zijn voorgangers, het scrollwiel was vervangen door een klikwiel. Zo door de jaren heen ontwikkelde Apple verschillende varianten van de iPod.

In 2007 kwam de eerste iPhone op de markt, duizenden mensen stonden in de rij om dit nieuwe apparaat te bemachtigen, het was een mega succes!

In 2010 kwam de iPad op de markt, een tablet waarmee je zo goed als alles kon doen!

Het waren mooie jaren voor Apple maar in 2011 kwam er toch een serieuze domper, Steve Jobs kwam te overlijden aan alvleesklierkanker. Tim Cook werd de opvolger van Steve Jobs.

Appleproducten huren

Veel mensen zijn fan van de Appleproducten, echter weten de meeste mensen ook dat deze producten redelijk prijzig kunnen zijn. Bij Skala hebben we hier een oplossing voor.  Skala is de elektronicawinkel van de toekomst; voor een klein bedrag per maand kun je huishoudelijke apparaten huren, zo ook producten van Apple! Dus mocht je nog een nieuwe laptop overwegen, of een ander product, kijk dan zeker eens op de website van Skala, wie weet is er eentje die bij JOU past! Moeite met kiezen? Onze klantenservice is er altijd om je te helpen!

 

4 producten(en)