De geschiedenis van het merk Bosch

De geschiedenis van het merk Bosch

Bosch, een hele grote naam in de witgoed business. Bijna iedereen kent het wel, maar hoe veel weet je nu echt over dit grote merk? In deze blog zal beschreven worden hoe Bosch is uitgegroeid tot zo’n groot merk, waar het vandaan komt en andere leuke feitjes over dit prachtige merk!

Wat is Bosch?

Bosch is een van de grootste en bekendste witgoedmerken van de wereld. In 1886 begon Robert Bosch een winkel in Stuttgart, Duitsland. Hij had slechts twee medewerkers. In 2016 vierde Bosch met 375.000 medewerkers wereldwijd het jubileum van het bedrijf. In de 130 jaar dat zij bestaan zijn ze gegroeid tot één van de grootste ondernemingen van Duitsland en zijn ze actief in meer dan 150 landen: een echt succesverhaal. Sinds 2020 worden Bosch producten in de hele wereld geproduceerd. Er zijn 40 productielocaties verdeeld over Europa, de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en Azië. Dankzij een wereldwijd netwerk van sales, productie en service voorziet Bosch klanten van over de hele wereld van slimme en doordachte Duitse techniek.

De geschiedenis van Bosch

Bosch is een merk wat in 1886 opgericht is onder de officiële naam Robert Bosch. Het is een Duits merk wat origineel is opgericht voor de productie van magneten voor gasmotoren. Robert Bosch slaagde er in 1897 in om zijn magneetontsteking te installeren in een auto. Daarmee had hij de oplossing gevonden voor één van de grootste technische problemen waarmee de automobieltechniek op dat moment worstelde. Hij werd meteen een succesvolle toeleverancier in de automobielsector. In 1967 is het merk Robert Bosch een samenwerking aangegaan met een ander bekend merk Siemens. Uit deze samenwerking is de BSH-groep gekomen. De BSH-groep is actief over de hele wereld en voert merken als Bosch, Siemens, Neff, Constructa en Gaggenau. BSH is de grootste Europese producent van huishoudelijke apparatuur. Onder de naam Bosch worden heel erg veel huishoudelijke apparaten op de markt gebracht; wasmachines, drogers en verschillende soorten keukenapparaten. In 2014 nam het Duitse technologieconcern Bosch de productie van huishoudapparaten BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH volledig in eigen handen. Siemens, werd uitgekocht voor 3 miljard euro. In het boekjaar 2014 bestond de Bosch groep uit ongeveer 290.000 medewerkers met een omzet van 49 miljard euro. De Bosch Groep bestaat uit "Robert Bosch GmbH" en ongeveer 440 dochter- en regionale maatschappijen in ongeveer 60 landen.

Bosch producten huren?

Ben jij na het lezen van deze blog nou geïnteresseerd geworden in Bosch producten? Bij Skala kun je Bosch apparaten huren! Bij Skala bieden we een ruim assortiment aan onder andere Bosch producten. Is je wasmachine net kapotgegaan? Bij Skala kun je huishoudelijke producten als deze huren. Bij Skala huur je eenvoudig en voordelig de beste producten van topmerken als Bosch, hiermee ben je verzekerd van de beste kwaliteit. Skala biedt een Bosch assortiment bestaande uit wasmachines, drogers, koelvriescombinaties, koelkasten, vriezers, fornuizen en vaatwassers.  Je kunt gemakkelijk op de website een aanvraag doen nadat je een product hebt uitgekozen. Na je aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen met je de aanvraag door, indien nodig kunnen wij de bestelling nog aanpassen zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Interesse in andere merken dan Bosch? We bieden ook andere topmerken als Apple, Acer en LG! Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

4 producten(en)