De geschiedenis van het merk Samsung

De geschiedenis van het merk Samsung

Bijna iedereen kent het merk wel, SAMSUNG. Het merk bestaat ondertussen al meer dan 50 jaar, maar hoe veel weet je er nou echt vanaf? Als je geïnteresseerd bent in hoe dit merk is gegroeid tot de tweede grootste smartphoneproducent ter wereld en de grootste televisieproducent, lees dan vooral verder!

Wat is Samsung Electronics?

Samsung Electronics is een Zuid-Koreaans bedrijf dat verschillende soorten elektronische producten maakt. Het is een bedrijf dat werd opgericht in 1969 en het is tegenwoordig in meer dan 70 landen actief. Samsung Electronics heeft ondertussen 290.000 medewerkers, en is hiermee het grootste bedrijf van Zuid-Korea. Samsung Electronics is onderdeel van de Samsung Group, deze wordt samen met Samsung Shipyards en Samsung Construction gevormd. Samsung maakt niet alleen elektronica voor consumenten, ook maken ze voor veel andere fabrikanten onderdelen. Zo maken ze veel schermen, chipsets en software. Hierdoor zijn ze een hele machtige speler in de elektronicamarkt.

De geschiedenis van Samsung

In 1939 werd de Samsung Group opgericht, destijds onder een andere naam. Het bedrijf werd opgericht door Lee Byung-Chull, een zakenman die eerder voedingsproducten verkocht. Het begon met handel in vis en ander etenswaar en het bedrijf telde 40 medewerkers. Het bedrijf groeide en verhuisde naar de hoofdstad van Zuid-Korea; Seoul. Na de Koreaoorlog startte de Samsung Group samen met een zakenpartner veel verschillende bedrijven in verschillende branches. Door meningsverschillen is dat stukgelopen, daarom stapte in 1969 Samsung zonder enige ervaring de technologiemarkt in.

Dit was het begin van Samsung Electronics, in 1970 werd de eerste zwart wit televisie gelanceerd, de P-3202. Samsung was gelijk al een erg internationaal bedrijf, hun eerste tv was eerder te koop in Panama dan in Zuid-Korea. In 1973 begon Samsung met het maken van koelkasten en al in 1977 begon de export van kleuren-tv’s. In 1955 kwam, na een mislukte mobiele telefoon lancering, een strategie aanpassing. Er kwam nieuw management en veel niet-succesvolle producten werden geschrapt. Vanaf hier ging het weer bergopwaarts, wel met de nodige tegenslagen uiteraard. In 2007 veroverde Samsung de eerste plek als het gaat om de verkoop van mobiele telefoons. In 2013 boekte Samsung een recordwinst met de verkoop van hun Galaxy telefoons. In 2021 verloor Samsung haar nummer 1 positie op de smartphone markt aan het Chinese Xiaomi. De laatste jaren groeide Samsung uit tot een gigantisch bedrijf dat nagenoeg alles produceert, van smartphones tot olietankers.

Samsung producten huren?

Ben jij na het lezen van deze blog nou geïnteresseerd geworden in Samsung producten? Bij Skala bieden we een ruim assortiment aan van Samsung producten. Nieuwe tv nodig? Of is je wasmachine net kapotgegaan? Bij Skala kun je huishoudelijke producten huren. Bij Skala huur je eenvoudig en voordelig de beste producten van topmerken als Samsung, hiermee ben je verzekerd van de beste kwaliteit. Skala biedt een Samsung assortiment bestaande uit televisies, soundbars, wasmachines, drogers en koelvriescombi’s. Je kunt gemakkelijk op de website een aanvraag doen nadat je een product hebt uitgekozen. Na je aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen met je de aanvraag door, indien nodig kunnen wij de bestelling nog aanpassen zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Interesse in andere merken dan Samsung? We bieden ook andere topmerken als Bosch, Apple, Acer en LG! Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

4 producten(en)