De geschiedenis van het merk Sony

De geschiedenis van het merk Sony

Sony is een supergroot elektronica merk, wat bij veel mensen bekend is als de maker van de Playstation. Hoe dit bedrijf is opgezet en hoe het is uitgegroeid tot wat het vandaag is, lees je allemaal in deze blog!

Het ontstaan van Sony

In 1946 op 7 mei richtte Masaru Ibuka en Akio Morita samen Tokyo Telecommunications Engineering op. In het Japans heette het Tokyo Tsushin Kogyo (TTK). Beide mannen waren wapenonderzoekers in de tweede wereldoorlog maar waren op zoek naar iets anders. Vandaar dat zij er samen voor gekozen hadden om de stap naar innovatie te nemen. De eerste uitvinding van deze 2 mannen was de elektrische rijstkoker. Er waren met dit product veel technische problemen waardoor ze de productie helaas moesten stoppen. Het tweede product wat uitgebracht werd was een bandrecorder, dit werd een klein succes!

In de jaren 50 gingen zij zich meer focussen op het produceren van transistors (transistors worden voornamelijk gebruikt voor het schakelen en versterken van elektronische signalen), de meest succesvolle was de TR-63, hiervan verkocht het bedrijf 1,5 miljoen exemplaren. In de jaren 60 gingen ze zich richten op televisies, ze brachten een micro TV uit. Deze TV is zo klein dat je hem mee kon nemen en ook in de auto kon gebruiken. In 1968 maakte zij hun eerste kleuren TV. TTK wou zich gaan richten op de buitenlandse markt. Zij kozen daarom voor een naamsverandering naar Sony. Dit is een combinatie tussen het Latijnse “sonus” (geluid) en het Engelse “sonny” wat een benaming is voor jongen. De TR-63 werd een succes in Amerika en het bedrijf besloot om een kantoor in New York te vestigen. Het bedrijf liep erg lang heel goed, tot de jaren 80. In deze tijd dreigde veel elektronicabedrijven failliet te gaan. In deze tijd werd Norio Ogo de nieuwe CEO en hij zorgde voor een enorme groei binnen het bedrijf. Hij bracht de CD op de markt en werkte in 1994 mee aan de ontwikkeling van de Playstation. Ook werden CBS Records en Columbia Pictures opgekocht, wat wij nu kennen als Sony Music Entertainment en Sony Pictures Entertainment.

In de jaren erna nam het Japanse bedrijf nog meer bedrijven over. In 2012 werd Kazuo Hirai de nieuwe CEO. Hij moest ervoor zorgen dat Sony weer financieel gezond zou worden.

Tegenwoordig richt Sony zich op de meest winstgevende onderdelen zoals de gaming sector met de Playstation. Men zegt dat de kracht van Sony vooral ligt bij relatief dure, hoogtechnologische en mooi ontworpen producten. In Japan is Sony marktleider, dit komt vooral omdat zij beginnen met hypes en rages zoals de walkman. Sony is de op één na grootste producent van consumentenelektronica van de wereld. In 2016 telde zij een winst van 1,3 miljard dollar.

Sony producten huren?

Bij Skala.nl snappen we dat de aanschaf van een nieuwe televisie een grote investering is. Ook als een televisie kapotgaat heb je te maken met voorrijkosten, reparatiekosten en kosten voor onderdelen. Wil je zekerheid en geen gedoe? Dan kan je bij Skala.nl een televisie leasen van onder andere de topmerken Sony, Samsung en LG. Jouw nieuwe televisie wordt dan gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw televisie na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model.

Heb je nog vragen over welke televisie het beste bij jou past? Bekijk dan gerust ons aankoopadvies van televisies of neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

4 producten(en)