De juiste vaatwasser kiezen: waar moet je op letten?

De juiste vaatwasser kiezen: waar moet je op letten?

Er is niets beter dan een goede vaatwasser! Na een heerlijke avondmaaltijd zie je vaak, de enorme stapel vaat al in de gootsteen liggen. Gelukkig brengt een vaatwasser de nodige gemakken met zich mee. Het enige wat je hoeft te doen, is de vaatwasser inruimen, aanzetten en vervolgens al het schone servies weer netjes op te ruimen! Doordat we het apparaat zo vaak gebruiken, is het belangrijk om niet voor de eerste, de beste vaatwasser te gaan die je tegenkomt. Met zoveel verschillende modellen, functies en opties, kan het lastig zijn om de beste keuze te maken. In deze blog bespreken wij waar je op moet letten bij het kijken naar een nieuwe vaatwasser voor jouw behoeften!

Ruimte en afmetingen

Meet de beschikbare ruimte in je keuken, voordat je een vaatwasser aanschaft. Let op de breedte, hoogte en diepte van de ruimte om ervoor te zorgen dat de vaatwasser perfect past. Houd hierbij rekening met de capaciteit van de afwasmachine, de inhoud moet namelijk wel groot genoeg zijn voor de hoeveelheid vaat die je hebt!

Indeling en flexibiliteit

Controleer de indeling en de configuratie van de vaatwasser. Kijk goed naar de verschillende rekken, manden en verstelbare opties om te zien of ze aan jouw behoeften voldoen. Let daarbij ook op de aanwezigheid van inklapbare rekken of besteklades!

Geluidsniveau

Controleer het geluidsniveau van de vaatwasser, vooral als je een open keuken hebt of als je gevoelig bent voor geluiden. Een afwasmachine kan verschillende geluidsniveaus hebben, dit wordt gemeten in decibel (dB). Overweeg een model met een laag decibel niveau, bijvoorbeeld onder de 50 decibel, voor een stillere werking.

Energielabel

Kies voor een energiezuinige vaatwasser om zowel het milieu als je energierekening te sparen. Let hierbij op het energielabel van de vaatwasser. Kijk ook naar waterverbruik en selecteer een vaatwasser met een laag waterverbruik per cyclus.

Programma’s en functies

Overweeg welke programma's en functies belangrijk voor je zijn. Zoek naar een vaatwasser met verschillende wascycli, zoals een intensief programma voor hardnekkige vlekken, een snelle cyclus voor snel resultaat en een energiebesparende modus. Andere handige functies voor een vaatwasser kan een kinderslot en een speciale glasbeschermingsfunctie zijn. Bedenk dus goed welke functies voor jou belangrijk zijn en zorg ervoor dat de gekozen vaatwasser deze functies biedt.

Vaatwasser huren bij Skala

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met merken als Bosch en Etna in ons assortiment is er voor ieder wat wils. Je kunt gemakkelijk op de website een aanvraag doen. Na je aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen met je de aanvraag door, indien nodig kunnen wij de bestelling nog aanpassen zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!