De verschillende soorten fornuizen

De verschillende soorten fornuizen

Als je op zoek bent naar een nieuw fornuis, zul je al snel merken dat er heel veel verschillende keuzes zijn. Van gasfornuizen tot inductiekookplaten, het kan behoorlijk lastig zijn om te beslissen welk type fornuis het beste bij jouw past. In deze blogpost zullen we de verschillende soorten fornuizen bespreken, hun kenmerken en voordelen, zodat je makkelijker een keuze kunt maken.

1. Gasfornuis

Het gasfornuis is al jarenlang een populaire keuze bij veel mensen. Het werkt op aardgas of propaan en wordt verwarmd door vlammen die uit het fornuis komen. Een van de belangrijkste voordelen van een gasfornuis is dat je directe controle hebt over de temperatuur. Dit maakt het handig voor koken op hoog vuur. Bovendien kun je blijven koken, zelfs als er stroomuitval is en het is relatief goedkoop.

2. Keramisch fornuis

Keramische fornuizen hebben vaak een elektrische oven en een keramische kookplaat. Sommige keramische fornuizen hebben zelfs andere extra handige functies, zoals een programmeerbare timer. Daarnaast hebben ze een gelijkmatige warmteverdeling en is het gemakkelijk schoon te maken. Een groot voordeel van elektrische fornuizen is dat ze veiliger zijn dan gasfornuizen, omdat er geen open vlammen zijn.

3. Inductiekookplaat

Inductiefornuizen zijn de nieuwste innovatie op het gebied van koken. In plaats van warmte te krijgen via vlammen, werken inductiefornuizen door elektromagnetische energie te gebruiken om pannen direct te verwarmen. Dit zorgt voor snellere en efficiëntere kooktijden en een precieze temperatuurregeling. Een ander voordeel van inductiekookplaten is dat ze koel blijven tijdens het koken, waardoor het risico op brandwonden kleiner is. Bekijk nu de reuze keuze van inductiekookplaten bij Skala van Etna tot Siemens en meer!

4. Dual fuel-fornuis

Een dual fuel-fornuis combineert het beste van twee werelden: een gasfornuis met een elektrische oven. Door de gasbranders van het fornuis kan de hitte gecontroleerd worden, terwijl de elektrische oven zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en nauwkeurige temperatuurregeling. Dit zorgt ervoor dat erop het gasfornuis gekookt kan worden en vervolgens overgeschakeld kan worden naar de elektrische oven voor het maken van diverse gerechten, zoals taarten of vleesgerechten.

 

Nu je bekend bent met de verschillende soorten fornuizen, is het belangrijk om te bedenken welk type fornuis het beste bij jou past. Overweeg factoren zoals jouw kookstijl, budget en beschikbare aansluitingen in jouw keuken. Kortom, het kiezen van een nieuw fornuis kan een moeilijke taak zijn, maar door de verschillende soorten te begrijpen en hun voordelen te kennen, kun je de juiste beslissing nemen. Of je nu gaat voor een klassiek gasfornuis of kiest voor de moderne technologie van inductie, er is altijd een fornuis dat perfect past bij jouw behoeften en kookstijl.

 

Fornuis huren?

Ben jij op zoek naar een nieuw fornuis om veilig de lekkerste gerechten op tafel te zetten? Dan ben je bij Skala aan het goede adres. Bij Skala kun je namelijk de beste fornuizen huren voor een klein bedrag per maand. Huur een fornuis van topmerken als Bosch, Etna of Siemens. Maak snel je keuze en doe een aanvraag. Onze klantenservice zal vervolgens contact met je opnemen om de aanvraag samen door te lopen. Daarna wordt het fornuis gratis bij je thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteurs! Mocht het fornuis kapotgaan, dan zijn de reparatiekosten of vervangingskosten voor Skala en wordt het probleem gratis voor je opgelost.

 

4 producten(en)