De voor- en nadelen van refurbished producten

De voor- en nadelen van refurbished producten

Refurbished producten hebben zowel voor- als nadelen. In dit artikel gaan we in op de betekenis van refurbished, bespreken we waarom het interessant is om te kiezen  voor refurbished producten en zetten we tot slot de voor- en nadelen op een rijtje.

Wat betekent refurbished?

De letterlijke benaming voor refurbished is ‘gereviseerd’. Refurbished producten zijn producten die al eerder in gebruik zijn geweest. Deze producten zijn bijvoorbeeld schoongemaakt of gerepareerd en worden daarna opnieuw aangeboden voor verkoop.

Waarom kiezen voor refurbished producten?

Hieronder hebben we een aantal voordelen op een rijtje gezet, voor de overweging van refurbished producten:

Goedkoper dan gloednieuwe producten

Aangezien refurbished producten al een keer zijn aangeboden, zijn deze vaak goedkoper dan  nieuwe producten.

Duurzaamheid

Bij de keuze voor een refurbished product geef je het product als het ware een ‘tweede leven’. Dit kan worden beschouwd als een duurzame keuze wat dan weer een goede keuze is voor het milieu.

Garantie

Vaak is het zo dat je bij refurbished producten, net zoals bij gloednieuwe producten, profiteert van garantie. Mocht er dan toch iets zijn of gaan met het aangeschafte refurbished product, dan kun je je in de meeste gevallen altijd herroepen op de garantie.

Wat zijn de nadelen van refurbished producten?

Ondanks de bovengenoemde voordelen kunnen refurbished producten ook een aantal nadelen hebben.

Verborgen gebreken

Het zou kunnen dat jouw aangeschafte refurbished product een mankement heeft wat niet direct zichtbaar is. Het is dus erg belangrijk om goed naar de garantie van een aanbieder te kijken.

Gebruikerssporen

Wat begrijpelijk is bij de aanschaf van refurbished artikelen is dat er mogelijk gebruikerssporen zichtbaar zijn door eerder gebruik. Kijk voordat je een refurbished product aanschaft dan ook goed naar de staat van het product, op de foto’s en in de beschrijving.

Conclusie

Een refurbished product heeft veel voordelen wanneer je goed onderzoek hebt gedaan en kiest voor een betrouwbare aanbieder. Kijk hierbij vooral naar reviews en keurmerken van een aanbieder. Vraag indien mogelijk ook tips aan je directe omgeving of zij ervaringen hebben met refurbished producten.