De opkomst van gamingconsoles en cloud gaming

De opkomst van gamingconsoles en cloud gaming

De wereld van gaming is in de afgelopen jaren enorm veranderd. Wat begon als een eenvoudige game met pixellijnen, is het uitgegroeid tot een Multi-miljardenindustrie. Er zijn tegenwoordig zoveel games met realistische graphics, meeslepende verhaallijnen en grenzeloze mogelijkheden. Een belangrijk onderdeel van deze gaming verandering is de evolutie van gaming op de televisie.

De opkomst van gamingconsoles

In de jaren ’80 en ’90 waren de gamingconsoles zoals Nintendo en Sega Mega Drive in elke huiskamer te vinden. Deze consoles brachten iconische personages en tijdloze spellen zoals Super Mario Bros en Sonic the Hedgehog naar onze televisieschermen. Naarmate de technologie vorderde, werden de consoles steeds krachtiger en konden ze complexere games aan met indrukwekkende graphics.

Met de komst van de Sony PlayStation en Microsoft Xbox in de late jaren ’90 en 2000, bereikte het gaming op tv’s een geheel nieuw niveau. De nieuwe generatie consoles bood gamers een hele nieuwe game ervaring, met uitgebreide functies en online game mogelijkheden. Gamers konden nu via internet met vrienden van over de hele wereld spelen, wat het sociale aspect van gamen op tv’s versterkte.

Cloud gaming

Een andere ontwikkeling die de gamingwereld heeft opgeschud, is cloud gaming. In plaats van games lokaal op een console of pc installeren, wordt de game verwerkt en uitgevoerd op krachtige servers in de cloud. De grafische rendering en gameplay worden naar de televisie gestreamd via het internet. Dit betekent dat zelfs minder krachtige apparaten zoals smart-tv’s toegang kunnen krijgen tot grafische games.

Cloud gaming-services zoals Google Stadia, NVIDIA GeForce NOW en Xbox Cloud Gaming hebben het gemak en de toegankelijkheid van gaming op televisies naar hoger niveau getild. Met deze diensten kunnen gamers hun favoriete spellen spelen op verschillende apparaten, zoals televisies, smartphones, tablets en pc’s.

De voordelen van gaming op tv's

Gaming op televisies biedt een meeslepende en comfortabele ervaring voor zowel casual als hardcore gamers. Grote televisieschermen, samen met geavanceerde geluidssystemen, brengen games tot leven en laten spelers volledig opgaan in hun virtuele werelden. De opkomst van gamingconsoles en cloud gaming-services heeft deze ervaring naar nieuwe hoogten gebracht en gamers een breed scala aan keuzes geboden.

Televisie en gameconsole huren bij Skala?

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met merken als Samsung en LG in ons assortiment is er voor ieder wat wils.

Ben jij een echte gamer? Of vind je het gewoon leuk om zo nu en dan een potje FIFA te spelen? Dan zit je goed bij Skala! Naast televisies biedt Skala een groot aanbod aan gamesconsoles. Voor een bedrag per maand huur je al een Xbox Serie S, Xbox Serie X of PlayStation 5 met tv naar keuze. Bij Skala vind je de beste consoles met het aantal controllers naar jouw voorkeur!

4 producten(en)