Help! Mijn vaatwasser maakt niet meer goed schoon!

Help! Mijn vaatwasser maakt niet meer goed schoon!

Vies bestek, vlekken op je glazen en restjes eten op de borden, help! Iedereen heeft er wel eens last van gehad dat de vaatwasser het niet meer zo lekker deed als eerst. Gelukkig is dit vaak nog op te lossen voordat de vaatwasser daadwerkelijk kapot is. In deze blogs geven we je alle tips over vaatwassers die niet meer optimaal werken.

Het is ten eerste belangrijk om je vaatwasser goed in te delen, als je dit niet doet kunnen etensresten achterblijven op je servies. Grote pannen zet je onderin, koffiekopjes bovenin, zet ook altijd je vaat schuin in de vaatwasser. Zorg er ook voor dat je de vaatwasser niet te vol zet, dan kunnen de sproeiarmen niet bij de vaat.

Je kunt ook de sproeiarmen controleren, dit zijn de ronddraaiende armen waar water uit komt spuiten. De gaatjes waar het water uit komt kunnen verstopt zitten, is dit het geval? Dan kun je ze doorprikken met een tandenstoker en afspoelen onder de kraan.

Als jouw vaat of de vaatwasser zelf niet goed schoon is na een wasbeurt en alle bovenstaande problemen zijn niet het geval bij jou, komt dit hoogstwaarschijnlijk door vet en/of kalkresten die in de vaatwasser zitten. Gelukkig is dit snel op de lossen door de vaatwasser een keertje te laten draaien met huishoudsoda of een kop azijn. Je start dan een programma van 70 graden Celsius en laat deze een half uur draaien. Na een half uurtje trek je de vaatwasser open en doe je je schoonmaakmiddel (huishoudsoda of azijn) toe. Met het schoonmaakmiddel erin laat je de vaatwasser de was afmaken. Belangrijk is dat je niet kiest voor de ECO-stand mocht je vaatwasser deze hebben, verder is het ook belangrijk dat er geen vaat in de vaatwasser zit als je dit doet! Op deze manier worden zowel vet- als kalkresten verwijderd en zal jouw vaat er na de volgende wasbeurt weer glimmend uitkomen.

Is dit een veelvoorkomend probleem in jouw huishouden? Dan is het een handig idee om dit trucje preventief toe te gaan passen. Doe dit elke maand 1 keer, bijvoorbeeld de eerste dag van de nieuwe maand. Zo vergeet je het niet en onderhoudt je jouw vaatwasser goed, zodat deze zo lang mogelijk goed blijft werken.

Wanneer je kiest voor een vaatwasser huren bij Skala, heb je altijd een nieuw en werkend apparaat in huis. Je betaald een vast laag bedrag per maand en komt nooit voor verrassingen te staan. Gaat de vaatwasser toch kapot? Dan staan we binnen 24 uur voor de deur om hem te repareren of te vervangen. Kies voor het gemak van een vaatwasser huren, kies voor Skala.nl!