Het is feest: Skala bestaat 50 jaar!

Het is feest: Skala bestaat 50 jaar!

Het is feest want Skala bestaat op het moment 50 jaar! Skala begon in 1973 om mensen de mogelijkheid te bieden om apparatuur te huren in plaats van deze te kopen. Dit was in die tijd iets heel unieks en het bleek al snel een groot succes te zijn! Tot de dag van vandaag is het bedrijf gegroeid van kleine lokale winkels tot marktleider in de verhuur van consumentenelektronica en daar is Skala best trots op!

Wie is Skala?

Skala is een Nederlands bedrijf dat zich richt op de verhuur van huishoudelijke apparaten. Dit gaat van witgoed tot aan bruingoed. Op het moment biedt Skala producten aan als: laptops, wasmachines, drogers, televisies, koelkasten, vriezers en nog veel meer!

Het grootste doel van Skala is om huishoudens de mogelijkheid te bieden om gebruik te maken van de nieuwste apparatuur. Daarbij hoeven mensen hier geen grote bedragen voor uit te geven. Skala biedt naast de apparatuur ook gratis installatie en reparatie, flexibele looptijden en een overzichtelijk maandelijks verhuurbedrag aan! Alles met als doel om de beste service te bieden voor iedereen!

In de afgelopen 50 jaar hebben we meer dan 530.000 producten verhuurd.

De reis van Skala

Skala is opgericht in 1973, zodat mensen huishoudelijke apparaten konden gebruiken tegen een betaalbare prijs in de maand. Het bedrijf zag namelijk dat mensen niet altijd in staat waren om nieuwe huishoudelijke apparaten te kopen. Dit kwam door de hoge kosten van de apparatuur.

In het begin had Skala een winkel geopend in Amsterdam en Utrecht, waar slechts een paar huishoudelijke apparaten in het assortiment zaten. In de jaren 80 en 90 werden er meerdere winkels in steden door heel Nederland geopend. Waaronder winkels in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Groningen. Skala groeide in deze jaren uit tot één van de grootste verhuurwinkels van Nederland. Naast huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, drogers en koelkasten, begon Skala in deze jaren ook televisies en computers te verhuren.

In 1997 heeft Hans Bolland Skala overgenomen en verder uitgebouwd. Begin deze eeuw heeft Skala de overstap gemaakt naar het online aanbieden van haar assortiment. Dit komt mede doordat de markt waar Skala zich in bevindt is veranderd. In de afgelopen jaren is namelijk de manier waarop mensen winkelen verandert. Door het gemak en flexibiliteit geven mensen toch steeds vaker de voorkeur aan het online winkelen.

Wist je trouwens dat Skala een familiebedrijf is? De zoon en nicht van de heer Bolland voeren de directie en er werken meerdere familieleden van collega’s bij het bedrijf. Skala hecht veel waarde aan persoonlijk contact en goed werkgeverschap. Dat blijkt ook uit hoelang iemand bij Skala blijft werken. Gemiddeld werkt iemand namelijk meer dan 10 jaar bij Skala. Collega Cees werkt er zelfs al zo’n 36 jaar. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees dan eens de blog over in gesprek met Cees en kom nog meer te weten over Skala en Cees zijn ervaringen!

En na 50 jaar mag Skala nog steeds bestaan! Skala blijft zich nog altijd vasthouden aan het idee van de nieuwste en beste apparatuur voor iedereen. Skala maakt het al sinds 1973 mogelijk!