Het juiste wasmiddel voor je wasmachine

Het juiste wasmiddel voor je wasmachine

In het drukke dagelijks leven is het makkelijk om het belang van een goed wasmiddel te vergeten. Een goed wasmiddel is niet alleen belangrijk voor het schoonmaken van je kleren, maar ook om de kleuren te behouden, de stoffen te beschermen en kleding langer goed te houden. Er zijn veel soorten wasmiddelen, dus het is handig om te weten welk wasmiddel het beste is voor jouw kleding. Zo kun je ervoor zorgen dat je kleding er goed uitziet en fris blijft. Deze blog legt uit welke soorten wasmiddelen er zijn en waarom ze belangrijk zijn voor een mooie en goed verzorgde kledingkast.

Waspoeder voor witte was

Waspoeder voor witte was heeft een speciaal soort bleekmiddel dat helpt bij het verwijderen van lastige vlekken, zoals koffie-, gras-, wijn- of ketchupvlekken. Het is het beste om dit wasmiddel alleen te gebruiken voor witte kleding, anders kan de kleur van je kleding na verloop van tijd vervagen. Let op: waspoeder heeft een licht schurende werking. Dit betekent dat je kleding sneller kan slijten. Ook kan het waspoeder vlekken op je kleding veroorzaken als je wast op lage temperaturen. Dit komt doordat het dan niet goed oplost in het water.

Vloeibaar wasmiddel en pods

In tegenstelling tot vaste wasmiddelen is vloeibaar wasmiddel handiger en flexibeler. Het werkt namelijk goed bij lage temperaturen en maakt je kleding perfect schoon en fris. Bovendien laat vloeibaar wasmiddel minder zeepresten achter in het wasmiddelbakje. Dit is beter voor je wasmachine. Het nadeel is dat flessen met vloeibaar wasmiddel vaak sneller leeg raken, omdat mensen vaak meer gebruiken dan nodig is. Hierdoor kan het gebruik van vloeibaar wasmiddel duurder zijn.

Pods zijn tabletten met vloeibaar wasmiddel. Deze vorm van wasmiddel is heel eenvoudig in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen, is de pod bij je was gooien. Op deze manier hoef je niet te meten of te morsen. Dit maakt het gebruik van pods erg handig is.

Wasmiddel voor bonte was

Bonte was is alle kleding met kleuren anders dan wit of donkere kleuren zoals donkergrijs, zwart en donkerblauw. Denk aan kleuren zoals oranje, groen, rood of blauw. Om deze kleuren mooi te houden, hebben wasmiddelen voor bonte was speciale stoffen die de kleur beschermen en ze bevatten geen bleekmiddelen. Hierdoor komen de kleuren niet af op andere kledingstukken.

Wasmiddel voor fijne was

Wasmiddel voor delicate kleding is anders dan andere wasmiddelen, zoals die voor gewone of gekleurde was. Dit komt omdat het speciaal is gemaakt voor gevoelige stoffen. Hier zijn een paar belangrijke verschillen:

  1. Zachte formule: Wasmiddel voor fijne was heeft meestal een mildere formule om te voorkomen dat delicate stoffen zoals zijde, kant en fijne breisels beschadigd raken. Het is ontworpen om voorzichtig te reinigen zonder de stof te veel te beïnvloeden.
  2. Lagere concentratie en minder sterke chemicaliën: Wasmiddel voor fijne was bevat meestal minder van de sterke stoffen die in gewone wasmiddelen zitten. Hierdoor worden de gevoelige vezels van delicate stoffen beschermd.
  3. Speciale wasmachineprogramma's: Moderne wasmachines hebben vaak speciale programma's voor fijne was. Het gebruik van wasmiddel voor fijne was samen met deze programma's zorgt voor een zachte reiniging met de juiste snelheden en temperaturen.
  4. Behoud van kleur en textuur: Wasmiddel voor fijne was is vaak gemaakt om de kleur, textuur en zachtheid van delicate stoffen te behouden. Dit is belangrijk omdat sterke reinigingsmiddelen of hoge temperaturen deze eigenschappen kunnen beschadigen.

Wasmachine huren?

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met wasmachines van merken als BoschSamsungLG, AEG, Whirlpool en Hisense in ons assortiment is er voor ieder wat wils. Ook is er de mogelijkheid om te kiezen voor een wasmiddel abonnement bij het huren van een wasmachine voor een klein extra bedrag per maand. Voor slechts € 3,50 per maand ontvang je ieder jaar Robijn Klein en Krachtig. Dit wasmiddel is geschikt voor alle soorten was; wit, zwart en gekleurd! Klik hier voor meer informatie. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

 

4 producten(en)