Het kiezen van een koelkast

Het kiezen van een koelkast

De koelkast is een belangrijk apparaat voor in de keuken. Het is belangrijk om niet voor de eerste, de beste koelkast te kiezen die je tegenkomt. Want er zijn meer verschillen dan je denkt! Een koelkast kan gekozen worden op basis van de grootte van het huishouden en natuurlijk jouw eigen behoefte aan koel- en vriesruimte. Daarnaast kan een koelkast beschikken over extra technieken. In deze blog helpen we je graag op weg om de perfecte keuze te maken!

De ruimte van de koelkast

Koelkasten bestaan uit verschillende soorten en maten. Zo zijn er koelkasten te vinden met een klein vriesvak bovenin. Maar bestaan er ook koelvriescombinaties, hierbij moet je alleen een keuze maken over de verhouding tussen het koel en vries gedeelte. Heb je aan twee vrieslades genoeg, of wil je er liever meer?

Inhoud van een koelkast

De perfecte inhoud van een koelkast kan afhankelijk zijn van de beschikbare ruimte in de keuken of het aantal personen in een huishouden. De meeste koelkasten beschikken over een inhoud van 150 tot 250 liter. Als je zeker wilt weten dat je genoeg ruimte hebt in je koelkast. Houd dan per persoon een inhoud van 50 liter aan.

  • 100 tot 150 liter zijn vaak geschikt voor een huidhouden van 1 à 2 personen
  • 150 tot 250 liter zijn vaak geschikt voor een huidhouden van 3 à 4 personen
  • 250 liter of meer zijn vaak geschikt voor een huidhouden van meer dan 5 personen

Indeling van de koelkast

De indeling van de koelkast is belangrijk. Dagelijks worden er etenswaren in opgeslagen en er weer uitgehaald. Het is daarom belangrijk dat de koelkast wordt ingedeeld naar je wensen. Zijn er voldoende legplateaus? En zijn deze legplateaus verstelbaar? Over welke vershoudlade beschikt de koelkast?

Bijna iedere koelkast beschikt over een vershoudlade. De vershoudlade wordt op de meest optimale temperatuur en luchtvochtigheid gehouden voor verse producten. De vershoudlades zijn de afgelopen jaren ontzettend door ontwikkeld, om deze optimale temperatuur en luchtvochtigheid tot stand te brengen. De legplateaus in de koelkast zijn gemakkelijk om de indeling van de koelkast te bepalen. Het is daarbij handig als de legplateaus uit de koelkast gehaald kunnen worden. Op deze manier kan je overal gemakkelijk bij, tijdens het schoonmaken van je koelkast.

Koelkast functies

Koelkasten kunnen over verschillende functies beschikken. Zo kunnen koelkasten bijvoorbeeld een automatisch ontdooisysteem hebben. Hierdoor ontstaat er geen ijsvorming in de koelkast, terwijl al de etenswaar wel op de juiste temperatuur blijft. Daarnaast wordt er energie bespaart!

Er zijn verschillende koelkasten te vinden met een alarm. Om de koelkast zo energiezuinig mogelijk te laten werken. Wanneer de koelkastdeur te lang openstaat, zal er een alarm afgaan. Op deze manier weet je dat het tijd is om de koelkast dicht te doen!

Slimme koelkasten

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer technieken uitgevonden, om de koelkast slim te maken. Er zijn verschillende etenswaren die net allemaal een andere temperatuur nodig hebben. Om op deze manier zo lang mogelijk vers te blijven. Er zijn verschillende hyperFresh technologieën die ervoor zorgen dat de etenswaren zo goed mogelijk bewaard worden. Daarnaast zijn er zelfs koelkasten, van Samsung met de functie Family Hub. Deze Family Hub kan gekoppeld worden aan de koelkast. De koelkast kan dan de inhoud van de koelkast bekijken, een seintje geven wanneer producten over datum zijn en daarbij kan er via een app direct producten worden toegevoegd aan een digitale boodschappenlijst.

Koelkast huren bij Skala.nl

Wij snappen dat een koelkast kopen een grote investering is, maar gelukkig heeft Skala.nl hiervoor de oplossing bedacht. Je kan namelijk tegen een lage prijs per maand bij Skala.nl een koelkast huren van topmerken zoals Bosch en Liebherr. Bovendien wordt de koelkast gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteurs en mocht de koelkast kapotgaan dan zijn de reparatiekosten voor Skala.nl. Nieuwsgierig geraakt? Bekijk dan ons huuraanbod van koelkasten.