Hoe kan je nog duurzamer door het leven?

Hoe kan je nog duurzamer door het leven?

Duurzamer leven, iets waar veel mensen zich tegenwoordig toch wel zorgen over maken. Je voetafdruk op deze wereld, het klimaat wat achteruit gaat en ga zo maar door. Iedereen wilt natuurlijk zijn steentje bijdragen, hier enkele tips over hoe JIJ duurzamer door het leven kan gaan.

-          Eet vaker vegetarisch

De vleesindustrie is zoals de meeste wel weten niet echt een hele duurzame industrie. Het creëert een gigantische CO2 uitstoot, wat voor onze aarde niet goed is natuurlijk. Probeer eens een dagje geen vlees te eten, of maak er een vaste dag in de week van waar er geen vlees gegeten wordt in jouw huishouden. Meatless Monday is een groeiend concept waar steeds meer huishoudens aan meedoen. Een lekkere pasta of een salade kan makkelijk zonder vlees, vind je dit nou toch lastig? Er zijn tegenwoordig erg veel lekkere vleesvervangers op de markt, deze zou je ook eens kunnen proberen!

-          Werk mee aan een circulaire economie

Wij mensen putten de aarde uit, de aarde raakt op. Daarom is het belangrijk dat we als maatschappij allemaal gaan bijdragen aan een circulaire economie, dit houdt in dat afval niet bestaat; restproducten zijn in zo’n economie grondstoffen voor nieuwe producten. Skala.nl gelooft ook in het realiseren van een circulaire economie. Wanneer een geleaset apparaat bij ons terugkomt na het einde van het lopende contract, wordt eerst gekeken of het apparaat gerefurbished kan worden om weer opnieuw verhuurd te worden. Is dit niet het geval? Dan worden alle bruikbare onderdelen van het apparaat gebruikt om reparaties uit te voeren aan andere apparaten. De rest van het apparaat gaat naar een recyclebedrijf die de apparaten verder uit elkaar haalt zodat van de restmaterialen weer nieuwe producten gemaakt kan worden.

 

-          Bespaar energie

Deze tip is zowel goed voor de aarde als voor je portemonnee; bespaar energie! Doe alle lampen uit wanneer je een kamer verlaat, houd deuren dicht om de warmte binnen te houden in de winter en trek een trui aan voordat je de verwarming hoger zet. Door deze kleine dingen gewoontes te maken, verklein je jouw persoonlijke ecologische voetafdruk. Iets anders wat je nog kunt toepassen is het aanschaffen van energiezuinige apparaten met energielabel A, Skala.nl biedt een ruim aanbod van bijvoorbeeld wasmachinesmet dit energielabel! Neem ook eens een kijkje bij dit blog, om meer te leren over de nieuwe energie labels.

 

-          Minder lang douchen

Warm en lang douchen kost veel energie. Over het algemeen is 5 á 10 minuten douchen meer dan genoeg, probeer voor jezelf eens een timer te zetten, zo word je jezelf ervan bewust hoe lang je daadwerkelijk onder de douche staat. Probeer ook eens in de zomer koud (of kouder) te douchen! Zo douche je een stuk duurzamer, en het is ook nog eens beter voor je maandelijkse energie- en waterrekeningen.

 

Duurzame apparaten huren bij Skala.nl

Bij Skala.nl kan je onder andere witgoed huren van onder andere de topmerken BoschSamsung en LG. Deze wasmachines huur je bij Skala.nl voor een lage prijs per maand. Bovendien biedt Skala.nl jou hierbij de mogelijkheid om voordelig wasmiddel van het topmerk Robijn in huis te halen. Je kan namelijk bij Skala.nl voor maar €3,50 per maand een wasmiddel abonnement afsluiten. Hiermee bespaar je maar liefst 50% op jouw jaarlijkse wasmiddel kosten. Daarnaast wordt jouw nieuwe wasmachine gratis bij jou thuisbezorgd en geïnstalleerd door onze monteur. Mocht je product gedurende de looptijd van je contract kapotgaan dan zijn de reparatie kosten voor Skala.nl. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw wasmachine na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model. Dit is het fijne van huren bij Skala.nl. Geen onverwachte kosten. Geen gedoe. Alles wordt voor je geregeld!

4 producten(en)