Hoelang gaat een koelvriescombi mee?

Hoelang gaat een koelvriescombi mee?

We vragen het ons allemaal af of het moment dat we een product kopen, hoelang gaat dit product mee? In deze blog vertellen wij je hoelang een koelvriescombi meegaat.

Een koelvriescombi heeft een levensduur tussen de 10 en 15 jaar. De levensduur van jouw koelvriescombi hangt af van een aantal eigenschappen. Deze eigenschappen, leggen wij hieronder voor jou uit.

Het type koelvriescombi

Ook van koelvriescombi’s zijn tegenwoordig verschillende types op de markt. Mocht je de keuze maken om voor een luxere variant te gaan, betekent dit ook meteen dat alle extra’s die op jouw koelvriescombi zitten kapot kunnen gaan. Dit zou de levensduur van jouw koelvriescombi kunnen verkleinen.

Onderhoud

Een koelvriescombi heeft regelmatig onderhoud nodig. De consumentenbond raad je aan om jouw koelvriescombi 1x per 3 maanden schoon te maken. Door de koelvriescombi regelmatig schoon te maken verklein je de kans dat er onderdelen verstopt raken, bovendien is een schone koelvriescombi ook beter voor de voedselveiligheid en het energieverbruik van jouw koelvriescombi. Wil jij weten hoe je jouw koelvriescombi het beste kan schoonmaken? Klik dan hier!

Locatie

De plek waar jij je koelvriescombi neerzet is ook belangrijk. Let bij de plaatsing van jouw koelvriescombi op de volgende dingen.
1. Zet de koelvriescombi niet op een plek waar het in de zomer erg warm wordt en het in de winter erg koud wordt. Plaats je namelijk je koelvriescombi in een te warme of te koude plek, dan kan dit een slechte invloed hebben op de werking van jouw koelvriescombi en bovendien kan dit je koelvriescombi beschadigen.
2. Zet je koelvriescombi niet in een vochtige ruimte, dit kan anders zorgen voor kortsluiting.
3. Zet de koelvriescombi altijd minimaal 8 cm van de muur af. Het apparaat moet namelijk zijn warmte kwijt kunnen, kan hij dit niet dan zal dit zijn prestaties negatief beïnvloeden.

Energielabel

Zeker met de huidige energieprijzen wil je natuurlijk een zo energiezuinig mogelijk apparaat, maar dat is niet de enige reden dat het een goed idee is om een koelvriescombi te hebben die een zuinig energielabel heeft. Het energieverbruik heeft namelijk ook invloed op de levensduur van jouw koelvriescombi. Een koelvriescombi met een niet zo zuinig energielabel heeft veel stroom nodig. Hierdoor kan het zijn dat de koelfuncties van jouw koelvriescombi minder goed werken, waardoor jouw koelvriescombi eerder aan vervanging toe is dan een energiezuinigere variant.

Wil jij zeker weten dat jij altijd een werkende koelvriescombi hebt? Huur dan jou koelvriescombinatie bij Skala.nl. Onze monteurs komen deze gratis bij jou op de goede plek zetten. Mocht jouw koelvriescombi kapotgaan, dan zorgen wij ervoor dat jouw koelvriescombi gratis gerepareerd word en krijg je van ons een vervangende koelvriescombi. Zo heb je geen onverwachte kosten en geen zorgen over jou koelvriescombi.

Klik hier om ons assortiment van koelvriescombi’s- te bekijken.