Laptop kopen of leasen?

Laptop kopen of leasen?

Vandaag de dag kunnen we eigenlijk niet meer zonder laptop. Zo gebruiken we het voor thuiswerken, studeren en voor ontspanning thuis. Er zijn ontzettend veel verschillende laptops in de markt. Zo moet je nadenken waarvoor je de laptop wilt gebruiken, of je een voorkeur hebt voor een bepaald merk en aan welke andere specificaties de laptop moet voldoen. Een andere vraag die je voor jezelf moet beantwoorden is: ga je de laptop kopen of leasen? Skala helpt je bij deze overweging.

Laptop kopen

Traditioneel gezien kiezen de meeste mensen ervoor om een laptop te kopen. Ze gaan naar een elektronicawinkel, laten zich informeren en gaan daarna naar huis met hun nieuwe apparaat. Vaak zijn deze laptops voorzien van standaard software zoals Windows en Microsoft Office. Thuis aangekomen is het een kwestie van opstarten, installeren en gebruiken. De gemiddelde prijs van een laptop ligt tussen de 500 en 700 euro, een flinke investering. De laptop is dan wel helemaal in jouw eigen bezit. Wanneer je een laptop koopt is er relatief weinig service achteraf. Je hebt meestal wel garantie voor een bepaalde periode, maar hier valt zeker niet alles onder. Ook kan het lang duren voordat een laptop gerepareerd is.

Laptop leasen

Laptops huren of leasen is een trend die we laatste jaren veel zien. Laptops worden steeds vaker en intensiever gebruikt. We werken steeds meer thuis en schoolboeken verdwijnen, we kunnen eigenlijk geen een dag meer zonder. Het is dus erg belangrijk geworden dat je werkt met een goede en snelle laptop, die is voorzien van alle gemakken. Wanneer je kiest voor laptop leasen betaal je een vast bedrag per maand. De laptop komt uiteindelijk niet in jouw eigen bezit, maar je kan wel van alle voordelen profiteren. Zo profiteer je bij laptop lease van een hoge mate van service. Je kan gebruikmaken van de helpdesk bij vragen. Werkt de laptop niet, of is deze kapot? Dan krijg je binnen 24 uur een vervangend apparaat. Zo zit je nooit zonder laptop!

Voor- en nadelen op een rijtje

We zetten hieronder in het kort nog de voor- en nadelen van koop en lease op een rijtje.

Voordelen laptop kopen

Laptop volledig in eigen bezit

Groot aanbod waar je uit kan kiezen


Nadelen laptop kopen

X In één keer een grote investering

X Weinig service na de aankoop

 

Voordelen laptop leasen

√ Vast bedrag per maand

√ Hoge mate van service

√ Snel een vervangend apparaat in huis

 

Nadelen laptop leasen

X Je wordt geen eigenaar van de laptop

 

Wat past het beste bij jouw situatie, leasen of kopen? Ben je iemand die zelf aan de slag gaat met de laptop en hem op orde kunt houden? Of betaal je liever wat meer en maak je gebruik van service en volledige ontzorging? Wij helpen je graag met je keuze. Neem contact op met een van onze specialisten bij vragen, of bekijk direct ons assortiment speciaal voor laptop lease.