Onderhoudstips voor jouw vaatwasser!

Onderhoudstips voor jouw vaatwasser!

Onderhoudstips voor jouw vaatwasser!

Een vaatwasser is een duur apparaat, daarom is het belangrijk om goed te zorgen voor jouw vaatwasser en deze goed te onderhouden. Hier zijn een aantal onderhoudstips van ons om jouw vaatwasser de juiste verzorging te geven.

 

Tip 1: Reiniging

Het is belangrijk om je vaatwasser zo nu en dan te reinigen. Dit komt omdat er gemiddeld zo’n 8000 stuks servies en bestek gewassen worden in je vaatwasser. Dit laat restjes na, dit kunnen etensresten zijn of kalkaanslag. Voor een schone vaat is het ook belangrijk dat de vaatwasser schoon is. Een vaatwasser reiniger helpt de vaatwasser met vetvlekken, kalkaanslag en ook onaangename geuren.

 

Tip 2: Glansspoelmiddel

Om de machine te onderhouden heb je dit niet per se nodig, maar met een glansspoelmiddel wordt het droogproces versneld en kalkvlekken tegengegaan. Hierdoor komen er geen vlekken na de afwas op je servies!

 

Tip 3: Afwasmachinezout

Dit verminderd de hardheid in het water, waardoor kalkaanslag  voorkomen wordt. Kalk ontstaat door hard water en je kan dit voorkomen door de vaatwasmachine en je afwas te ontkalken.

 

Tip 4: Dubbel check!

Check bij het uitladen of er geen theelepeltjes ergens vast zitten, op de bodem of in het rek, of er geen stukjes glas zijn gebroken. Dit zou anders kunnen veroorzaken dat de vaatwasser tijdens een beurt vastloopt en blokkeert. Wat ook belangrijk is om te checken is of de sproeiarm niet geblokkeerd wordt door borden of schalen.

 

Zo onderhoud jij je vaatwasser op de juiste manier!

 

Wanneer je kiest voor een vaatwasser huren bij Skala, heb je altijd een nieuw en werkend apparaat in huis. Je betaald een vast laag bedrag per maand en komt nooit voor verrassingen te staan. Gaat de vaatwasser toch kapot? Dan staan we binnen 24 uur voor de deur om hem te repareren of te vervangen. Kies voor het gemak van een vaatwasser huren, kies voor Skala.nl!