Onderhoudstips voor jouw wasmachine!

Onderhoudstips voor jouw wasmachine!

Ook wasmachines hebben regelmatig onderhoud nodig. Onderhoud wat je zelf prima kan verzorgen! We hebben daarom een aantal handige was tips & tricks voor je klaar staan! Zo blijven je kleren langer mooi én zijn ze altijd goed schoon.

 

Voorkom nare geurtjes en schimmels

 Draai minimaal 1x per maand een was van minimaal 60 tot 90 graden. Zo dood je eventuele schimmels of bacteriën in de machine.

 Laat de deur van het apparaat op een kiertje openstaan, wanneer je deze niet gebruikt. Zo voorkom je dat de trommel gaat stinken. Maak ook regelmatig de rubberen rand van de trommel schoon, hier blijven soms restjes hangen.

✓ Draai regelmatig het hygiëneprogramma, of het trommelreinigingsprogramma van je machine, om kalkresten te verwijderen.

 

De juiste dosering van wasmiddel & de juiste trommelcapaciteit

✓ Vloeibaar wasmiddel is beter tegen kalk dan waspoeder. Gebruik precies de hoeveelheid die aangegeven staat op de verpakking. Teveel wasmiddel is slecht voor de machine (en zorgt niet voor een beter resultaat).

✓ Was met een volle trommel. Dit is een stuk zuiniger en zo hoef je minder vaak te wassen. Bij een katoenprogramma moet er ongeveer een vuisthoogte aan ruimte overblijven, bij een synthetische was of handwas moet de trommel ongeveer 50-75% gevuld zijn.

Controleer het filter

✓ Controleer af en toe het pluizenfilter en maak het filter goed schoon. Zo voorkom je dat de pomp blokkeert en de afvoer verstopt raakt.

✓ Check altijd de zakken van je kleding voordat je de was aanzet, zo voorkom je schade aan je wasmachine en kleding.

Kunnen wij je verder nog helpen?

Heb je andere vragen over het gebruik van je wasmachine? Onze specialisten helpen je graag verder. Neem hiervoor contact met ons op, of bekijk direct ons assortiment wasmachines.