Skala vergelijkt: producten huren vs. kopen

Skala vergelijkt: producten huren vs. kopen

Je ziet het vandaag de dag steeds vaker, mensen kiezen niet meer voor het kopen van producten maar gaan voor huren. Je kunt tegenwoordig bijna alle soorten producten huren, van computers en witgoed huren tot televisies en e-bikes huren. Maar wanneer kies je nu voor huren en wanneer voor kopen? Wij van Skala.nl zochten het voor je uit!

De voor- en nadelen van producten kopen

Bij het kopen van bijvoorbeeld een wasmachine of televisie is het voordeel dat het product gelijk jouw eigendom is. Je hebt geen kosten die iedere maand terugkomen, maar je moet wel in een keer een groot bedrag betalen. Ook is het zo dat als het product kapot gaat, je in veel gevallen geen recht hebt op directe service. Er moet dan eerst worden gekeken of er nog garantie op het apparaat zit en zelfs dan wordt deze niet altijd gerepareerd of vervangen. Wil je graag het nieuwste van het nieuwste in huis hebben? Dan is kopen meestal ook duurder, in vergelijking met huren. Doe je erg lang met een apparaat en ben je zuinig? Dan is kopen een goedkopere optie.

De voor- en nadelen van producten huren

Er zijn veel voordelen wanneer je kiest voor het leasen van producten. Zo heb je altijd de nieuwste apparatuur in huis, je betaald een relatief klein bedrag per maand voor een grote aanschaf en je profiteert van een hoge mate van service. Werkt bijvoorbeeld je televisie niet meer? Even bellen en het is geregeld! De nadelen van huren? Het product komt nooit in jouw eigen bezit, maar je betaald wel elke maand een bedrag.

Huren vs. kopen: wat is nu beter?

Per situatie is het verschillend wat er nu voordeliger is of beter. Bij huren kies je voor zekerheid en profiteer je van de nieuwste producten en servicegarantie. Mensen die kopen zullen geen maandelijkse kosten hebben en het product is na de aankoop direct echt van hen. Kijk goed naar wat je zelf fijn vindt en kies voor de beste optie!

Wil je producten huren? Bekijk dan het ruime aanbod bij Skala!

Huren bij Skala →