Schoenen in de wasmachine; hoe doe je dit?

Schoenen in de wasmachine; hoe doe je dit?

Voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld, voor anderen klinkt dit als een nachtmerrie; schoenen in de wasmachine! Kunnen schoenen in de wasmachine? Sommige schoenen kun je makkelijk in de wasmachine gooien, maar andere kun je maar beter niet met de machine schoonmaken. In deze blog leggen we je alles uit, lees dus snel verder!

Welke schoenen mogen in de wasmachine?

Niet alle schoenen kunnen zomaar in de wasmachine. Schoenen van suède of leer moet je namelijk ABSOLUUT NIET in de wasmachine doen! Stoffen schoenen mogen wel in de wasmachine, mits je het juiste programma aanzet en de juiste temperatuur gebruikt! Schoenen als All Stars en Vans kunnen met gemak in de wasmachine.

Hoe was je je schoenen in de wasmachine?

Ga je je schoenen in de wasmachine wassen? Hou dan dit stappenplan aan om zo min mogelijk risico te lopen dat je schoenen verpest uit de machine komen.

  1. Haal je veters uit je schoenen en stop je schoenen in een oud kussensloop voordat je ze in de wasmachine gooit.
  2. Dan het instellen van de wasmachine; kies een lage temperatuur, 30 graden is voldoende!
  3. Qua programma kun je het beste kiezen voor een fijne was programma of een eco programma.
  4. Gebruik een KLEIN BEETJE wasmiddel, je schoenen hebben niet veel nodig!
  5. Het vele draaien tijdens het centrifugeren kan je schoenen beschadigen, zet dus niet de centrifuge-stand aan.

Je schoenen drogen

Laat je schoenen gewoon aan de lucht drogen. Zet ze niet bij een verwarming en gooi ze vooral NIET in de droger! Je schoenen kunnen hiervan krimpen en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Je hebt niks aan schone schoenen als je ze vervolgens niet meer past. Bovendien kan de droger ervoor zorgen dat de lijm in je schoenen smelt, hierdoor heb je kans dat heel je zool loslaat!

Wasmachine huren bij Skala.nl

Bij Skala.nl verhuren we voor een lage prijs per maand wasmachines van onder andere de topmerken Bosch en  LG. Daarnaast wordt jouw nieuwe wasmachine gratis bij jou thuisbezorgd en gratis geïnstalleerd door onze monteur. Daarnaast biedt Skala.nl jou de mogelijkheid om jouw wasmachine na 3/5 deel van de looptijd om te ruilen tegen een nieuw model. Zo kan jij altijd zonder zorgen blijven genieten van een wasmachine met de nieuwste functies.

Heb je nog vragen over welke wasmachine het beste bij jou past? Bekijk dan gerust ons aankoopadvies van wasmachines of neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

5 producten(en)