Singles Day!

Singles Day!

Singles Day, klinkt in vele oren misschien als iets droevigs, maar het is eigenlijk een hele leuke feestdag! Het heeft ook zeker te maken met daten, of juist niet daten, maar het is veel meer dan dat! Het is ook een dag om gelukkig te zijn als single. Een dag waarop je viert dat je een trotse vrijgezel bent. De dag vieren kan op allerlei manieren. Lees deze blog om meer te lezen over deze speciale feestdag!

Het ontstaan van Singles Day

Van origine is Singles Day een dag die in China ontstaan is om je trots te kunnen tonen voor je vrijgezellen leven. De dag ontstond in 1993 in China en is in het leven geroepen door studenten. Eerst werd het dan ook alleen door universiteiten gevierd, het is nu iets wat door veel meer mensen gevierd wordt.

Waarom 11 november? 11 november schrijf je als 11/11. Er komt dus vier keer het getal 1 voor in deze datum, deze 1 staan voor het alleen zijn. Omdat er alleen maar 1nen in de datum van het feest voorkwam heeft men het de naam Vrijgezellen dag gegeven. In het chinees betekent dit ook wel, de dag van eenvoud. Nadat de studenten afstudeerde zetten ze het feest door. Dit zorgde ervoor dat Singles Day uitgroeide tot een feest wat niet alleen door vrijgezellen op de universiteit werd gevierd, maar door de gehele Chinese bevolking. Het feest is oorspronkelijk opgericht voor vrijgezellen, maar Singles Day is tegenwoordig een dag voor iedereen! De benaming Singles Day dekt de lading niet volledig meer. In China wordt de dag tegenwoordig ook gebruikt om te vieren dat je wederhelft ‘de enige voor jou’ is. Het feest is nu dus voor iedereen, zowel vrijgezellen als mensen die in een relatie zitten. Ondanks dat de naam niet helemaal meer past bij de dag, blijft men deze nog steeds gebruiken.

Wat is Singles Day?

Singles Day is een relatief nieuwe feestdag, die tegenwoordig in heel veel landen gevierd wordt. Zo ook in Nederland! Elk jaar op 11 november wordt deze speciale dag gevierd.

Voor de media is deze feestdag extra speciaal. Er gebeurt heel veel op zo’n dag, veel feesten en vieringen. Veel restaurants en winkels spelen ook in op de Singles Day. Veel winkels in China geven hoge kortingen aan Singles en veel restaurants maken speciale Single Menu’s. Deze kortingen kunnen heel hoog zijn en heel veel mensen trekken, de viering van Singles Day leverde het Chinese e-commercebedrijf Alibaba vorig jaar bijvoorbeeld meer dan 17 miljard dollar op. Ook in Nederland doen veel bedrijven mee aan de Singles Day kortingen!

Singles Day bij Skala?

Skala heeft dit jaar geen Singles Day deals, maar niet getreurd! Bij Skala beginnen de Black Friday deals namelijk erg vroeg dit jaar! Vanaf 7 november is Black Friday begonnen bij Skala.nl. Met meerdere acties, hoge kortingen en nog veel meer ander leuk nieuws belooft het weer 1 groot feest te worden, en dat is de komende weken zeker het geval! De acties die gaan lopen zijn hele mooie acties met erg veel voordeel. Zo kun je een LG-wasmachine en wasdroger huren voor maar 1 euro per maand gedurende de eerste 3 maanden! Ook hebben we nog een hele mooie Samsung Qled 75 inch in de aanbieding, ook hierbij geldt de eerste 3 maanden voor maar 1 euro per maand! Deze mooie acties lopen tot en met 28 november. We horen je denken, 28 november, dat is toch de maandag na Black Friday? Dit klopt! We trekken onze Black Friday aanbiedingen over tot na het weekend, en hierna is het feest nog niet afgelopen! Cyber Monday komt dan om de hoek kijken. De maandag na Black Friday waarbij online retailers hun beste aanbiedingen in de strijd gooien. Deze aanbieding houden we nog even voor onszelf, mar we beloven dat je deze ECHT niet wil missen!