Tekort aan Playstations

Tekort aan Playstations

In de blog van december 2021 schreven wij, dat er op dat moment al een schaarste was aan producten waar chips in zaten en helaas is dit probleem nog steeds niet opgelost.

Wat waren ook alweer de oorzaken van dit chiptekort?

  1. De fabrieken waarin deze chips gemaakt worden hebben een beperkte capaciteit. Je zou kunnen denken, deze oorzaak is toch makkelijk op te lossen. Je kan namelijk toch meer fabrieken bouwen. Helaas gaat dit niet zo makkelijk, als dat het klinkt. Dit soort fabrieken kosten erg veel geld om te bouwen en bijkomend duurt het ook nog eens lang voordat zo’n fabriek helemaal gebouwd is.
  2. De coronacrisis. In het begin van de coronacrisis zagen we overal ter wereld lockdowns, deze lockdowns zorgde ervoor dat de aanvoer van materialen die gebruikt worden om chips te maken verstoord werd. Tegelijkertijd liep de vraag naar producten waar chips voor nodig zijn op, waaronder de Playstation op. Hierdoor kreeg je dus een tekort aan de aanbod zijde van producten, omdat er dus simpelweg te weinig chips zijn om deze producten te maken.

Hoelang gaat dit tekort nog duren?

De verwachting is dat richting het einde van 2022 / het begin van 2023 het probleem opgelost zal zijn. Chipsfabrikanten zijn op dit moment namelijk druk aan het investeren om hun capaciteit te verhogen.

Kortom: de Playstation zal de komende tijd nog moeilijk verkrijgbaar zijn. Gelukkig bieden wij bij Skala.nl ook laptops en desktops aan waarop jij kan gamen, neem daarvoor een kijkje in ons assortiment.