Tips om de vaatwasser duurzaam te gebruiken

Tips om de vaatwasser duurzaam te gebruiken

Een goede vaatwassers, niks is fijner dan dat! Na een lekkere avondmaaltijd zie je de enorme stapel vaat al in de wasbak liggen. Gelukkig zorgt de vaatwasser voor gemakkelijkheid. Je hoeft de vaatwasser alleen even in te ruimen, aan te zetten en daarna al het schone servies weer op te ruimen! De vaatwasser zorgt alleen wel voor water- en energieverbruik. Hoe kan je de vaatwasser nou duurzamer gebruiken? In deze blog hebben we enkele tips voor jou op een rijtje gezet!

Waarom je vaatwasser duurzaam gebruiken?

De vaatwasser aanzetten is tegenwoordig zo makkelijk. Al je servies in de vaatwasser, afwasblok erbij, programma kiezen en aan dat ding! Met een uurtje of 2 heb je weer schoon servies! Ideaal natuurlijk, maar de vaatwasser gebruiken kost wel energie en water. Er zijn verschillende trucjes om je vaatwasser duurzamer te gebruiken. Je moet alleen net even de kleine tips en trucjes weten die het grote verschil maken.

Ga voor een energiezuinig label

Duurzaam je vaatwasser gebruiken begint al tijdens de zoektocht naar een vaatwasser. Het energielabel geeft namelijk met klassen A tot en met G de zuinigheid van het apparaat aan. Een vaatwasser met energielabel C is beter voor het milieu, dan een vaatwasser met energielabel G. De vaatwasser verbruikt namelijk al een stuk minder water en energie. Hoe minder water- en energieverbruik, hoe lager de kosten zullen zijn! Kijk daarom tijdens de zoektocht goed naar de verschillende energielabels!

Onderhoud aan de vaatwasser

Net zoals andere apparatuur is het van belang om de vaatwasser goed te onderhouden! Vaatwassers zullen door volle of vette filters en etensresten op de rubbers meer stroom verbruiken. Maak daarom regelmatig de vaatwasser schoon! Check minimaal 1 keer per maand de filters. Let op grove stukken vuil en haal een doekje met azijn over de filters. Spoel de vaat niet voor, maar schraap of veeg de etensresten van je servies. Op deze manier voorkom je al zoveel mogelijk vuil, en bespaar je meer water! Wil je toch je vieze servies voorspoelen? Maak dan gebruik van koud water. Als laatste tip is het slim om je vaatwasser 1 keer in de maand schoon te draaien. Dit kan je doen door de vaatwasser op een hogere temperatuur te laten draaien, zonder dat er vaat in zit. Deze onderhoud tips voor vaatwassers zorgen voor besparing en verbeteren de levensduur van je vaatwasser!

Indelen van je vaatwasser

Door je vaatwasser goed in te delen kan er bespaard worden op water- en energieverbruik. Zorg dat je vaatwasser goed gevuld is, wanneer je hem aanzet. Een halfvolle vaatwasser zorgt niet alleen voor meer energie- en waterkosten. Maar het zorgt er ook voor dat jij 2 of 3 keer de vaatwasser aan het in- en uitruimen bent. Dus hoe voller de vaatwasser, hoe beter. Let er alleen wel op dat je de vaatwasser goed indeelt, zodat het water bij elk deel van het servies komt!

Vaatwasser huren bij Skala

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in één keer betalen lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen! Met merken als Bosch, Etna en Whirlpool in ons assortiment is er voor ieder wat wils.

Je kunt gemakkelijk op de website een aanvraag doen. Nadat je een product hebt uitgekozen, nemen wij contact met je op en lopen wij samen de aanvraag door. Indien nodig kunnen wij de bestelling nog aanpassen. Op deze manier zal alles perfect aansluiten bij jou wensen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

4 producten(en)