Tips voor het verlengen van de levensduur van je laptop

Tips voor het verlengen van de levensduur van je laptop

Een laptop is superhandig! Je kunt er productief mee werken, online blijven en genieten van leuke films en series. Waar je dan ook bent. Het is belangrijk om goed voor je laptop te zorgen, zodat het apparaat zo lang mogelijk meegaat. Hier zijn een paar eenvoudige tips om de levensduur van je laptop te verlengen.

Zorg voor een schone laptop

Stof en vuil kunnen zich ophopen in de ventilatieopeningen en het toetsenbord, waardoor je laptop oververhit kan raken. Om je laptop fris en koel te houden kan het helpen, om de laptop regelmatig af te stoffen met een zachte doek en niet te roken in de buurt van je laptop.

Plaats je laptop op een harde ondergrond

Zet je laptop op een stevig oppervlak, zoals een bureau. Als je je laptop op een zacht oppervlak, zoals je bed of schoot gebruikt, kan het oververhit raken. Dit komt doordat de luchtgaten verstopt kunnen raken.

Zorg voor de batterij

Batterijen hebben een beperkte levensduur, maar je kunt ze langer mee laten gaan door er voorzichtig mee om te gaan. Laat de batterij niet helemaal leeglopen voordat je hem weer oplaadt. Als je je laptop voor een tijdje niet gebruikt, bewaar hem dan met een laadniveau van ongeveer 50%.

Installeer updates en gebruik antivirussoftware

Zorg ervoor dat je regelmatig systeemupdates en stuurprogramma’s van je laptop installeert. Dit zorgt niet alleen voor nieuwe functies, maar ook voor belangrijke beveiligingsupdates. Bescherm je laptop trouwens ook tegen virussen en malware door betrouwbare antivirussoftware te installeren en regelmatig scans uit te voeren. Dit helpt om je laptop gezond te houden en je bestanden veilig te behouden.

Ruimte op de harde schijf

Als je harde schijf bijna vol zit, kan je laptop traag worden en kunnen er verschillende problemen ontstaan. Verwijder daarom op zijn tijd onnodige bestanden of de-installeer oude programma’s. Het is hierbij wel belangrijk om back-ups te maken van belangrijke bestanden op een externe schijf of in de cloud!

Bescherm je laptop tegen schade

Voorkom morsen van vloeistoffen op je laptop en gebruik een beschermende draagtas als je onderweg bent. Fysieke schade kan je laptop flink in de war schoppen, dus wees voorzichtig met je laptop. Huur je bij Skala een laptop? Dan krijg je er een goede tas gratis bij!

Laptop huren bij Skala.nl

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste laptops van merken als Acer of Asus in huis halen! Wil je graag een mooie laptop hebben, maar wil je niet het volledige bedrag van een nieuwe laptop betalen? Dan zijn de refurbished laptops de uitkomst voor jou! Je draagt zelfs nog een steentje bij aan een duurzamer leven! Bij Skala kan je gemakkelijk een refurbished laptop van merken als Acer, Dell of Apple huren!

Een laptop huren bij Skala.nl betekent voor jou, dat jij profiteert van de volledige service op de laptops van Skala.nl! Heb je bijvoorbeeld vragen over een programma dat op je laptop staat? Bel ons gewoon op en je wordt direct geholpen! Omdat veel computervragen en problemen van afstand opgelost kunnen worden, wordt de laptop met jouw toestemming op afstand overgenomen. Klinkt gek maar is erg handig! Je geeft de monteur toestemming om de laptop tijdelijk over te nemen en je ziet precies wat onze monteur op de laptop doet. Wees niet bang! We kijken niet in je persoonlijke foto’s of documenten. Je wordt dus direct geholpen en de monteur hoeft niet meer bij je thuis langs te komen.

4 producten(en)