Tips voor thuiswerken

Tips voor thuiswerken

Bijna iedereen werkt tegenwoordig wel een dagje thuis. Sinds corona zijn de kantoren leger en werken we allemaal graag een of meerdere dagen in de week thuis. Toch kan het voor veel mensen lastig zijn om thuis gefocust te blijven. Huisdieren, kinderen of huishoudelijke taken kunnen best nog wel eens voor afleiding zorgen. In deze blog geven wij jou een aantal tips om de volgende keer gemotiveerd thuis te werken!

Plan je dag

Als je het nog niet hebt, schaf dan eens een planner aan! Of download hier een app voor, je hebt tegenwoordig erg veel (gratis!) opties! Een duidelijke planning van je dag helpt niet alleen met overzicht maar ook met de motivatie om lekker door te blijven gaan. Begin en stop op vaste tijden met werken en stel elke dag taken voor jezelf die je sowieso af wilt hebben. Baken je tijd af en zorg voor een duidelijk beeld van je dag. Heb je met jezelf afgesproken dat je om 5 uur stopt? Stop dan ook echt om 5 uur.

Beweeg voldoende

De hele dag achter je laptop of computer zitten is nou niet heel erg goed voor je lichaam. Beweging is belangrijk! Loop in je pauze even een rondje buiten, frisse lucht is ook erg goed als je heel de dag binnen zit! Zorg er ook voor dat je vaak genoeg van houding wisselt en sta zeker elk uur even een halve minuut op om bijvoorbeeld even wat drinken te pakken.

Neem vaker pauze

1 pauze van een halfuur is lekker, maar hierbuiten wat vaker korte pauzes nemen kan bevorderlijk zijn voor je focus! Alleen maar door blijven werken gaat op begeven moment je motivatie batterij totaal leeg maken.

Houd contact

Zorg ervoor dat je contact blijft houden met je collega’s en ook met je leidinggevende. Niet alleen is dit natuurlijk praktisch; afstemmen wie met wat bezig is, wat jij moet doen ect. Maar ook is het vaak toch wel fijn om een beetje contact met ze te hebben als je heel de dag alleen thuis werkt. Dit kan best eenzaam worden! Haal de gezelligheid van het kantoor een beetje naar je huis door af en toe in plaats van een mailtje naar een collega te sturen, ze even op te bellen!

Een goede laptop

Een goede laptop kan al het verschil maken als je heel de dag online werkt. Een laptop die traag is, die je internet niet goed oppakt of die heel de dag alleen maar aan het blazen is kan heel erg vervelend zijn. Een laptop kopen is een grote investering, maar gelukkig heeft Skala.nl hiervoor de oplossing bedacht. Je kan namelijk tegen een lage prijs per maand bij Skala.nl een laptop huren van topmerken zoals HP & Acer. Op de laptops die Skala.nl verhuurt zit een professionele virusscanner, zo weet je dus zeker dat je veilig het internet op kan. Als je contract getekend is komen onze monteurs de laptop gratis bij jou thuisbezorgen en installeren. Daarnaast heb je doordeweeks onbeperkt hulp op afstand waarbij je terecht kan met al je vragen over de laptop. Mocht het nodig zijn kunnen wij de laptop op afstand overnemen, waarbij we jouw probleem gratis op afstand kunnen oplossen.

Nieuwsgierig geworden naar ons huuraanbod van laptops? Klik dan hier om ons assortiment te bekijken.

4 producten(en)