Voorkom diefstal van je e-bike

Voorkom diefstal van je e-bike

Skala is een bedrijf waar consumenten huishoudelijke apparaten en meer kunnen huren. Een deel van ons assortiment bestaat uit elektrische fietsen. Het bezitten van een e-bike biedt een snelle en milieuvriendelijke manier om je te verplaatsen. Het is echter belangrijk om je e-bike goed te beschermen tegen diefstal, aangezien deze aantrekkelijk kunnen zijn voor dieven. Ben je benieuwd naar hoe je zelf het beste jouw e-bike kan beschermen tegen diefstal? Dan is deze blog speciaal voor jou! Lees snel verder om meer te leren over de verschillende tips om diefstal tegen te gaan.

Investeer in een ART-goedgekeurd slot

Een stevig slot is je eerste verdediging tegen diefstal. Zorg er altijd voor dat je een ART-goedgekeurd slot gebruikt, omdat deze sloten zijn getest op hun duurzaamheid en effectiviteit. Bij Skala krijg je vanzelfsprekend een goedgekeurd slot bij de huur van jouw e-bike!

Kies voor drukbezochte parkeerplekken

Parkeer je e-bike op plekken waar veel mensen komen, zoals in de buurt van een drukke winkelstraat. Dieven vermijden liever plaatsen waar veel ogen zijn. Door je fiets op deze plekken te parkeren, verklein je de kans op diefstal aanzienlijk.

Beveilig je fiets in bergingen en schuren

Laat je e-bike niet onbewaakt in een openbare ruimte staan, zelfs niet als je fiets op slot staat. Berg je fiets op in een afgesloten berging of schuur, bij voorkeur in een ruimte met een degelijk slot erop.

Verwijder het display van je e-bike

Als je een e-bike hebt met een afneembaar display, haal deze dan altijd van je fiets af als je hem parkeert. Zonder het display is de e-bike vrijwel nutteloos voor dieven, omdat ze dan geen controle hebben over de elektrische functionaliteit ervan.

Extra beveiliging voor je e-bike?

Bij Skala begrijpen we dat je je e-bike graag zo goed mogelijk wilt beschermen tegen diefstal, maar dat dit zonder de juiste tools nog weleens lastig kan zijn. Daarom leveren wij bij de fietsen van Skala een los hangslot en als je kiest voor de fiets van BirdBike, zit daar een ingebouwd alarm in. Dit betekent dat je de fiets op slot zet via een app en dat er een alarm afgaat zodra de fiets wordt aangeraakt. Dit zorgt er voor dat dieven de fiets eerder laten staan, omdat ze anders veel te erg opvallen. Ben jij nou na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden die wij aanbieden voor het beveiligen van je e-bike? Of heb je nog geen e-bike en heb je wel interesse gekregen in het huren van een elektrische fiets? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment en plaats jouw bestelling, zodat wij zo snel mogelijk contact op kunnen nemen en hierbij samen kunnen kijken of de bestelling bij jou past!