Doe zelf de reparatie van je wasmachine

Doe zelf de reparatie van je wasmachine

We kunnen ons  bijna geen leven zonder wasmachine meer voorstellen. We kunnen eigenlijk niet meer zonder. Het is dan ook flink balen als de wasmachine kapot is of niet meer goed werkt. Gelukkig kun je een simpele reparatie van je wasmachine ook gewoon zelf doen. Benieuwd welke dat zijn? We zetten een paar gemakkelijke reparaties voor je wasmachine op een rij.

Wasmachine probleem 1: de trommel blijft vol met water staan.

Blijft de trommel vol met water staan? Dan betekent dit dat het water niet meer afgevoerd wordt. Meestal komt dit doordat er iets in de pomp of het filter zit. Handig om dit dus even te controleren. Maar safety first: schakel altijd de wasmachine uit en haal de stekker uit het stopcontact.

Dan aan de slag met de reparatie van je wasmachine: aan de onderkant van de wasmachine zie je een deksel. Haal deze eruit. Achter de deksel vind je de afvoerbuis van de pomp. Draai de pomp open zodat het wachter wat nog in de machine zit eruit kan lopen. Zet uiteraard een bak onder de opening je niet de hele boel onder water zet.

Als laatste kun je nog even de filterdeksel reinigen. Bij de meeste machines zit het filter aan de rechterkant. Schroef deze eraf en kijk of er pluisjes of andere voorwerpen zich daar hebben verzameld. Maak de filterdeksel schoon en test of het water nu wordt afgevoerd. Dit doe je door de wasmachine een minuut op stand ‘afpompen’ te zetten. 

Wasmachine probleem 2: de trommel draait niet meer

Heb je een wasje aangezet maar draait je trommel niet meer? Dan is de aandrijfriem eraf of defect.

Ben je een expert? Dan kun je deze er opnieuw opzetten en aanspannen. De nieuwe riem moet om het vliegwiel van de trommel en de as van de motor worden geplaatst. Ben je echter geen expert? Dan adviseren wij om hulp in te schakelen van een monteur.

Wasmachine probleem 3: mijn wasmachine lekt

Lekt je wasmachine? Dan is het belangrijk om goed te kijken waar het water vandaan komt. Controleer daarom altijd of het filter goed is vast gedraaid en of deze niet lekt. Het kan ook zijn dat de afvoer lek of verstopt is. Tevens kunnen ook de slangen achter de machine lekken of niet goed vastzitten.

Ook is het mogelijk dat de zeepbak verstopt is waardoor het water niet goed kan doorstromen. Om dit te controleren is het slim om de zeepbak eruit te halen en goed schoon te maken. Maak daarnaast ook de ruimte schoon van de plek waar de zeepbak uitkomt.

Controleer tot slot of het deurrubber schoon en soepel is. Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat het daar lekt. Een versleten deur rubber zal ook vervangen moeten worden door een monteur.

Geen gedoe? Wasmachine huren!

Wil je geen zorgen over reparaties, installaties en dus eigenlijk geen gedoe? Dan is een wasmachine huren een zeer aantrekkelijke optie. Je hebt hierbij geen omkijken naar een goed werkende wasmachine. We bezorgen en installeren de wasmachine namelijk niet alleen, maar zorgen ook voor een uitstekende service. Is je wasmachine kapot? Dan komen wij hem gratis repareren. Die reparatie van je wasmachine hoeft dan dus ook niet meer. Dit zijn de voordelen van een wasmachine leasen bij Skala.nl

Tot zover onze tips voor een zelfstandige reparatie van je wasmachine. Meer handige tips over je apparaten of tips om geld te besparen? Bekijk dan het Skala blog voor onze andere blogs.