Wat is de beste laptop voor mij?

Wat is de beste laptop voor mij?

Laptops krijgen steeds meer verschillende functies en daardoor is het kiezen van de laptop die het beste bij jou past steeds moeilijker geworden. Daarom gaan wij jou in deze blog aan de hand van 3 vragen op weg helpen met het kiezen van jouw nieuwe laptop.

1. Waarvoor ga je de laptop gebruiken?

Als eerste bepaal je waarvoor je de laptop gaat gebruiken, door deze vraag te beantwoorden kan je al verschillende functies van een laptop beter invullen. Zo kan je met behulp van deze vraag het werkgeheugen, de opslag en de processor van je laptop beter afstemmen op jouw behoefte.

Werkgeheugen

De grootte van het werkgeheugen van jouw laptop bepaald hoeveel bestanden en/of programma’s tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Heb jij vaak veel programma’s en/of bestanden tegelijkertijd nodig, dan is het slim om te kiezen voor een laptop met een 16GB werkgeheugen. Gebruik je jouw laptop alleen voor de basis dingen zoals het sturen van een e-mail, dan heb jij al voldoende aan een laptop met een 8GB werkgeheugen.

Opslag

De meeste laptops hebben tegenwoordig een opslagcapaciteit van 128, 256 of 512 GB. De grootte van de opslagcapaciteit van de laptop is de afgelopen jaren minder belangrijk geworden, door de komst van clouddiensten zoals Google drive. Echter is een grote opslag wel belangrijk als jij een grote film, muziek of game collectie op jouw laptop wilt bewaren, hiervoor raden wij bij Skala.nl dan ook een laptop aan met een 512 GB opslagcapaciteit.

Processor

De processor ondersteunt het werkgeheugen, bij Skala.nl bieden we op dit moment twee processoren aan namelijk de i3 en de i5.

  • Een i3 processor is een goede processor voor meerdere taken zoals, e-mail, brieven, internet etc.
  • Een i5 processor is een goede processor voor betere prestaties voor school, werk, gaming of fotobewerking.

2. Waar ga ik de laptop gebruiken?

De tweede belangrijke vraag die je jezelf moet stellen bij het aanschaffen van een laptop is, waar ga ik de laptop het meeste gebruiken? Ben jij iemand die een laptop vaak onderweg gebruikt dan is het fijn als je een lichte laptop hebt met een klein scherm, deze zijn namelijk het makkelijkste te vervoeren. Hiervoor raden wij bij Skala.nl een laptop aan met een 15,6 inch scherm. Ga jij jouw laptop voornamelijk thuis gebruiken dan zou je kunnen kiezen voor een 17,3 inch scherm.

3. Welk besturingssysteem wil ik hebben?

Bij de keuze van het besturingssysteem van jouw laptop kan je kiezen uit twee systemen namelijk Windows of OS x (Apple). Hierbij wordt het vaakst gekozen voor een laptop met het Windows besturingssysteem, omdat dit systeem de meeste mogelijkheden biedt. Echter kiezen er ook nog genoeg mensen voor een laptop met een OS x besturingssysteem, dit heeft te maken met de gebruikservaring die mensen hebben met het merk Apple.

Laptop huren bij Skala.nl

Een laptop huren bij Skala.nl brengt de volgende 5 voordelen met zich mee:

  1. Onbeperkt gratis hulp op afstand doordeweeks.
  2. Een vast bedrag per maand, geen extra kosten!
  3. Met de gratis professionele virusscanner weet je zeker dat je veilig online je bankzaken kan regelen.
  4. Gaat er iets aan de hardware stuk, dan komen wij het altijd gratis repareren.
  5. Is er iets met de software aan de hand (een virus, of de laptop is gewoon ineens heel traag geworden), dan kunnen wij je laptop van afstand overnemen en hem geheel gratis een opfrisbeurt geven.

Ook is het mogelijk om bij ons een refurbished laptop te huren tegen extra aantrekkelijke prijzen. Heb je nog vragen over welke laptop bij jou past? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice zij helpen je graag verder.