Wat is een soundbar?

Wat is een soundbar?

Televisies worden steeds groter en platter. Hierdoor kan het helaas voorkomen dat de geluidskwaliteit minder wordt. Door de platte televisies, is er natuurlijk minder ruimte voor een goede speaker. Een soundbar kan een goede oplossing zijn, om de geluidskwaliteit van je televisie te verhogen. Alleen hoe werkt een soundbar precies? In deze blog lichten wij de belangrijkste punten van een soundbar voor jou uit!

De soundbar

Een soundbar is niet meer dan een geluidssysteem of speaker in de vorm van een balk. Met de speaker wordt het geluid van de televisie verbeterd. Soundbars bestaan vaak uit 2 of meer speakers. Deze speakers zorgen ervoor dat er voor-, midden- en achter speakers worden nagemaakt. Om op deze manier het geluidsveld breder te maken.

Verschillende soorten speakers

Er zijn verschillende soorten speakers te vinden in een soundbar. Elke soundbar beschikt over een andere soort en hoeveelheid ingebouwde speakers. Wij leggen je graag de grootste verschillen uit!

Full range woofers

De full range woofer is de meest voorkomende speaker bij soundbars. De speakers hebben een bereik van lage tot hoge tonen. De speaker beslaat eigenlijk de belangrijkste gedeeltes van de tonen. Op deze manier geniet je optimaal van het geluid!

Subwoofers

Een subwoofer is een speaker die gespecialiseerd is in het afspelen van lage tonen. Dit gaat dan voornamelijk om verschillende bastonen. Door de grote afmetingen van subwoofers, komen de diepe bastonen nog meer tot hun recht. Bij verschillende grote soundbars kan het voorkomen, dat er al een subwoofer is ingebouwd.

Tweeters

Tweeters zijn speakers die goed hoge tonen kunnen afspelen. De speakers zijn vaak een stuk kleiner. Door de kleine speakers kan een tweeter, zijn hoge tonen halen. Goede soundbars beschikken al over tweeter speakers.

Hoe sluit je een soundbar aan?

Een soundbar kan over verschillende aansluitingen beschikken. Door de verschillende aansluitingen kan de soundbar gemakkelijk worden aangesloten. De soundbar kan bijvoorbeeld worden aangesloten op je televisie, telefoon of laptop. Hoe meer aansluitingen de soundbar heeft, hoe beter.

HDMI

Een televisie en een soundbar kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk worden aangesloten met een HDMI-aansluiting. Het is hierbij wel belangrijk dat beide apparaten beschikken over een HDMI-poort. Een voordeel van het aansluiten met HDMI, is dat de verbinding meer informatie door kan geven. Met één kabel is er beeld en geluid. En beide apparaten kunnen met één afstandsbediening bediend worden.

Bluetooth en Wifi

Naast verschillende soorten aansluitingen, kan een soundbar ook beschikken over een draadloze verbinding. Een soundbar kan bijvoorbeeld ook aan worden gesloten door middel van Bluetooth of Wifi. Het voordeel van een soundbar met Bluetooth is, dat elk apparaat met Bluetooth verbinding kan maken. Op deze manier kan iedereen zijn favoriete muziek of video afspelen.

Een soundbar huren?

Ben jij na het lezen van deze blog nou geïnteresseerd geworden in een soundbar? Bij Skala bieden we een assortiment aan met verschillende soorten soundbars. Daarnaast biedt Skala combi-deals aan, op deze manier ben jij in één klap klaar. En kan je genieten van een televisie van hoge kwaliteit, waarbij de soundbar zorgt voor de beste geluidskwaliteit!

Bij Skala huur je eenvoudig en voordelig de beste producten van topmerken als Samsung en Sony, hiermee ben je verzekerd van de beste kwaliteit. Je kunt gemakkelijk op de website een aanvraag doen. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!