Wat is HDR op je TV?

Wat is HDR op je TV?

In de wereld van televisies wordt er de laatste jaren veel gesproken over HDR, en dat is niet voor niets. Deze slimme technologie heeft de manier waarop we TV kijken veranderd door kleuren levendige en scherper te maken.  Maar wat betekent HDR eigenlijk en waarom is het zo belangrijk geworden bij TV’s? In deze blog leggen wij dat graag uit!

Wat is HDR?

HDR staat voor High Dynamic Range en verwijst naar een technologie die het bereik van helderheid en contrast in een beeld vergroot. In eenvoudige bewoording betekent dit dat HDR-televisies: Donkere delen donkerder en lichte delen lichter maakt. Waardoor je een realistischer en levendiger beeld krijgt met meer diepte en detail. Met HDR lijken de beelden meer op wat je met het blote oog zou zien, waardoor je een betere kijkervaring hebt.

Hoe werkt HDR?

HDR werkt door het vergroten van het dynamisch bereik van een beeld. Dit beeld wordt bereikt door het gebruik van speciale technieken als local dimming. Hierbij wordt de helderheid van individuele achtergrondverlichtingszones in het scherm aangepast.

Waarom is HDR belangrijk?

HDR is belangrijk omdat het de kijkervaring aanzienlijk verbetert door meer detail, diepere kleuren en beter contrast te leveren. Dit betekent dat je films, series en videogames kunt ervaren zoals de makers ze bedoeld hebben. Met levendige kleuren, scherpe details en een indrukwekkende dieptes! Of je nu geniet van een spannende actiefilm, een natuurdocumentaire of een videogame avontuur, HDR voegt een extra laag realisme toe die je kijkervaring transformeert.

Soorten HDR

Er zijn verschillende HDR-formaten beschikbaar, waaronder HDR10, Dolby Vision en HLG (Hybrid Log-Gamma). Elk HDR formaat heeft zijn eigen specificaties en geschiktheid. HDR10 is het meest voorkomende formaat en wordt ondersteund door de meeste HDR-televisies en content. Dolby Vision biedt een verbeterde HDR-ervaring met dynamische metadata die scène-voor-scène aanpassingen mogelijk maakt voor de beste beeldkwaliteit. HLG is speciaal ontwikkeld voor uitzendingen en live televisie.

Televisie huren bij Skala?

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met merken als SonySamsungPhilips en LG in ons assortiment is er voor ieder wat wils.

Op de website kan je gemakkelijk een aanvraag doen, na de aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen de aanvraag door. Indien nodig kunnen wij de bestelling aanpassen, zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

 

4 producten(en)