Welke verschillende televisieschermen zijn er?

Welke verschillende televisieschermen zijn er?

Tegenwoordig is de televisie niet meer weg te denken uit huis. Het is een populair elektronisch apparaat, waar wij dagelijks uren gebruik van maken. Het blijft leuk om al je favoriete films en series te kijken. In de afgelopen jaren zijn er verschillende soorten televisieschermen ontwikkeld. Maar wat is nou precies het verschil? In deze blog wordt kort uitgelegd wat de grootste verschillen van televisieschermen zijn!

LED televisies

Bij een televisie met een LED scherm worden kleine led lampen gebruikt. De led lampen zorgen voor achtergrond verlichting. Daarbij wordt er minder warmte en energie verbruikt. Naast led lampen zitten er kristallen in de schermen. De kristallen zorgen voor het beeld en kleurgebruik, wat zich afspeelt op de televisie. De LED televisieschermen beschikken daarom over een hoge beeldkwaliteit! Op deze manier kan je blijven genieten van je favoriete film of serie. Op het moment van schrijven heeft Skala verschillende LED-LCD televisies in het assortiment, in verschillende groottes, stijlen en prijzen!

OLED televisies

OLED staat voor; Organic Light Emitting Diode. In het Nederlands betekent dit, organische lichtgevende pixels. Door het OLED scherm springen de pixels één voor één, aan en uit. Dit heeft verschillende voordelen. Het zorgt voor een betere beeldkwaliteit en de zwarte kleur is ook echt zwart. De pixels kunnen zichzelf namelijk uitschakelen. Dit valt vooral op tijdens donkere scénes bij series en films. Het grootste kenmerkende punt van een OLED scherm is de grote kijkhoek. Wanneer je vanaf de zijkant naar je televisie kijkt, zul je merken dat het contrast en de kleuren op het beeldscherm scherp blijven!

QLED televisies

QLED staat voor; Quantum-dot Light Emitting Diode. In het Nederlands betekend dit, Quantum-dot lichtgevende pixels. De Quantum-dot is eigenlijk een filter. Door deze filters ontstaat er een prachtige kleurvorming op je televisie. Hierdoor kan je op elk moment genieten van jouw favoriet film of serie, zonder een detail te missen! Op het moment van schrijven beschikt Skala over verschillende QLED televisies, om jouw favoriete films en series in detail te bekijken.

De grootste verschillen tussen QLED en OLED televisies

Het grootste verschil tussen de televisieschermen is de beeldbewerking. Hierbij maken OLED schermen geen gebruik van achtergrondverlichting. Het contrast is bij OLED schermen sterker, waardoor de donkere en lichte beelden helder blijven. Bij QLED televisies is het beeld dan weer een stuk realistischer.

Televisie huren bij Skala?

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met merken als Sony, Samsung en LG in ons assortiment is er voor ieder wat wils. Op de website kan je gemakkelijk een aanvraag doen, na de aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen de aanvraag door. Indien nodig kunnen wij de bestelling aanpassen, zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!