10 tips voor een frisse en energiezuinige was

10 tips voor een frisse en energiezuinige was

Hoe fijn is het om je lievelingskleding weer helemaal fris te hebben? Of dat ene zachte dekentje wat weer heerlijk naar wasverzachter ruikt? Frisse schone was is een heerlijk gevoel, daar kunnen we niet omheen. Maar hoe krijg je nou heerlijk frisse was die ook nog eens energiezuinig is? Aangezien we tegenwoordig allemaal wel willen besparen, gaan we je leren hoe je ook kunt besparen op wassen. In deze blog hebben we voor jou 10 tips op een rijtje gezet!

  1. Energiezuinig wassen begint allemaal bij de goede wasmachine, bij Skala hebben we een ruim aanbod aan wasmachines die je voor een laag maandbedrag kunt huren! We hebben eerder een blog geschreven over hoe energie labels werken, zodat je bij het uitzoeken van een nieuwe wasmachine weet waar je op moet letten!
  2. Gebruik de juiste dosering wasmiddel, te weinig kan zorgen voor een was die niet helemaal schoon is maar te veel kan ook problemen veroorzaken!
  3. Laat je was buiten drogen als dit mogelijk is! Scheelt energie om de droger een keertje met rust te laten en je was buiten laten drogen is frisser dan binnen.
  4. Is het slecht weer buiten en moet je toch binnen drogen maar heb je hier geen plek voor? Maak slim gebruik van de ruimte die je hebt! Een trapgat of trapleuning kan een hele goeie plek zijn voor een wasrek!
  5. Was met een lage temperatuur, kleding kan makkelijk op 30 graden of kouder gewassen worden met het juiste wasmiddel!
  6. Heb je nou bijvoorbeeld sportkleding die erg stinkt? Een kopje azijn bij de was kan hierbij helpen!
  7. Haal je was op tijd uit de trommel om vieze geurtjes of zelfs schimmel te voorkomen.
  8. Regent het en wil je toch de was buiten drogen? Onder een overkapping kan een hele goede uitkomst zijn!
  9. Draai je wasmachine af en toe op 90 graden om bacteriën te doden. Deze kunnen namelijk nare geurtjes geven. Doe geen kleding in de machine als je op 90 graden wast, wij raden aan om alleen bijvoorbeeld keukendoekjes mee te wassen.
  10. Zorg ervoor dat je de goede hoeveelheid was in de machine doet. Te veel kan ervoor zorgen dat het niet goed schoon wordt maar te weinig is dan weer zonde van het water en de energie.

Dat waren ze alweer, 10 tips om frisse en energiezuinige was te krijgen! We wensen je veel succes met de volgende wasbeurt!

 

Wasmachine huren bij Skala

Bij Skala begrijpen we dat je graag de beste merken in huis wilt hebben, maar dat dit in een keer betalen soms lastig kan zijn. Bij Skala kun je voor een klein maandelijks bedrag de beste apparaten in huis halen. Met merken als BoschSamsung en LG in ons assortiment is er voor ieder wat wils. Je kunt gemakkelijk op de website een aanvraag doen nadat je een product hebt uitgekozen. Na je aanvraag nemen wij contact met je op en lopen wij samen met je de aanvraag door, indien nodig kunnen wij de bestelling nog aanpassen zodat het perfect bij je wensen aansluit. Bij Skala heb je geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras en geen problemen! Klik hier om meer te lezen over onze service. Ervaar het gemak van huren bij Skala en doe nu je aanvraag!

4 producten(en)